Paradicsomos burgonya - 7 hónapos kortól
Paradicsomos burgonya (7 hónapos kortól) Hozzávalók:
|
Az elkészítés menete:
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. (Esetleg pici sót teszünk a főzővízbe.) 10 percig főzzük, majd hagyjuk a saját levében kihűlni. A testhőmérsékletű burgonyát krumplitörőn áttörjük.
A paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, és a héjukat lehúzzuk. Eltávolítjuk a paradicsomok magjait is, majd összeturmixoljuk a zellerlevéllel, és adunk hozzá egy mokkáskanálnyi olajat. A paradicsompépet addig forraljuk, amíg sűrűsödni nem kezd.
Igyekezzünk a paradicsomot és a burgonyát külön adni a kicsinek, hogy az ételek
ízét külön-külön is megtapasztalja, de ha könnyebben fogadja a gyermek vegyítve,
akkor akár össze is keverhetjük neki.
Tipp:
Egyszerű húspüré adható hozzá feltétnek. 8 hónapos kortól csirke-, vagy sertésmájjal, egy éves kortól pedig hallal is kínálható.
A burgonya főzőlevét ne öntsük ki, hanem másnap felhasználható burgonyaleves készítéséhez, vagy a későbbi bébiételek hígításához.
Szólj hozzá Te is a Fórumban!