2023. november 28., kedd - Stefánia napja

mt

RÁK (VI.22. - VII.22.)

2023-06-21 23:03:12

rak

A Rák-jegyű gyermek nevelése:

A Rák-szülöttek ragaszkodók, erősen támaszra szorulók. Ragaszkodásuk nem csak emberekre, állatokra, de a tárgyakra is (ruha, játék) vonatkozik. Megőrzik éveken át az elszáradt virágokat, leveleket, és sok csekélységet is. Különben bármennyire befolyásolhatók is, nem válnának meg a sok kacatjuktól. Rendkívül érzékenyek, és ez az érzékenység később sok kellemetlenség, baj forrásává lehet.
Szívós munkával, tapintattal és erős logikával kell már kora gyermekkorban megkezdeni a munkát. A túlérzékenységről leszoktatás nem könnyű feladat, csak lépésről-lépésre lehet haladni, és ezerszer elölről kezdeni. A szülőnek-nevelőnek tehát esetenként kell elbírálni, hogyan miként avatkozzék be. Ne kívánja a szülő, hogy a gyermek leszokjék a kacatgyűjtésről, hiszen születési alapadottsággal szemben úgysem tudna hatásosan fellépni.

A Hold-hatás folytán a Rák-szülött határozatlan, folytonos kötelessége tehát a szülőnek, hogy ragaszkodjék az elhatározott dolgok véghezviteléhez. Ne engedje, hogy a gyermek másoktól befolyásoltassa magát, ki kell irtani belőle a félelemérzetet, aminek következtében a Rák-gyermek munkájában legtöbbször félúton megáll.

Kora gyermekkorban kell megszoktatni arra, hogy leküzdje változási ösztönét, mert később már hiába minden kísérlet, tele lesz változással az egész élete. Lakóhelyét, állását éppúgy fogja váltogatni, mint a fehérneműjét. A Rák-gyermeknek már korán szüksége van baráti társaságra és szeretetre, ezért a szülők gondoskodjanak megfelelő gyermektársaságról. Ahol a Rák-gyermek szeretetet talál, ott jól érzi magát, bár alaptermészete szerint visszahúzódó. Barátaival lelkiismeretes, gondos és titoktartó. A szülőknek vigyázniuk kell arra, hogy ezek a kitűnő adottságok csak fokozódhassanak benne.

A Rák-gyermek megérzési képessége, intuíciója rendkívül fejlett. Sokszorosan számításba kell venni e körülményt, nem szabad egyszerűen - mert úgy kényelmes - képzelődésnek nyilvánítani, hanem alaposan utána kell nézni, van-e csakugyan alapja a gyermek megérzéseinek, elbeszéléseinek. A Rák-gyermek igen vágyik az elismerésre, dicséretre. Ebben nem szabad fukarnak lenni: ha megérdemli, meg kell dicsérni, de csak ha valóban megérdemli. Ezzel hallatlanul fel lehet csigázni a munkakedvét, igyekezetét. Ha hibázik, meg lehet feddni, de sosem szabad bántó élccel megsérteni, pellengérre állítással megszégyeníteni.

Minden Rák-jelű emberben megtalálható az alacsonyabbrendűségi érzés. Kizárólag neveléstől függ, hogy milyen mértékben hatalmasodik el ez az erősen lehangoló tulajdonság. Ez az érzés okozhat passzivitást, negatív beállítottságot, ezért hagyja magát az árral sodortatni, ez az oka, hogy nincs megfelelő ellenálló ereje. A szülőnek, nevelőnek rá kell vezetnie, hogy merjen. Merjen kezdeményezni, merjen harcolni, az akadályokat leküzdeni. Rák-jelű gyermeknél a szülő nem adhat nagyobb hozományt, mint a helyes nevelést, többet r ez, mint bármennyi pénz, kincs és drágaság.

Mivel a Rák- és az Ikrek-típusú gyermekeknek adottságai között sok hasonló vonás van, ajánljuk az Ikrek-jelű gyermek neveléséről szóló részt is átolvasni és megfelelően alkalmazni.

Hivatásul megfelel minden olyan pálya, amely otthonnal és a vízzel bármilyen összefüggésben van. Így: halász, tengerész, gazdász, ápoló, festő, kiskereskedő, történelem és kulturkutató, művész, színész, stb.

A Rák-nő igazi hivatása, melyet legjobban tud betölteni, a családanyaság.

A Rák-szülöttek azon pályákon érvényesülnek legjobban, amelyek gazdasági, ökonomikus érzékeket kívánnak meg, s melyeknél a feleknek szeretetre van szükségük. Ezért kitűnő szanatóriumi, kórházi alkalmazottak lehetnek, s mint háztartási alkalmazottak is nagyon megfelelnek.

Személyiségvonások:

 • Intuitív és fantáziadús.
 • Gondoskodó és odaadó, ragaszkodó.
 • Védelmező és nagylelkű.
 • Okos és megfontolt.
 • Túlérzékeny, érzelgős és sértődékeny

Jelképvilága:

 • Eleme: víz
 • Uralkodó bolygó: Hold
 • Fém: ezüst
 • Drágakő: igazgyöngy
 • Színe a füstszürke és az ezüstkék
Megosztás:

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media