2023. november 28., kedd - Stefánia napja

mt

OROSZLÁN (VII.23. - VIII.23.)

2023-07-22 23:03:43

oroszlán

Az Oroszlán-jegyű gyermek nevelése:

Tűzjelűek és uruk a nap. Egész lényükben a Napfény sugárzik. Élénkek, akaratuk erősen fejlett. Hibájuk a meggondolatlan, gyors cselekvés. A szülők már nagyon korán avatkozzanak be a neveléssel, ugyanúgy, mint a szintén tűz-jelű kos gyermekeknél. Ha az Oroszlán-gyermek jó alaptermészete kellő nevelés hiányában elkorcsosulna, úgy túlfokozott pompaszeretet, hiúság, felfuvalkodottság, felvágás, önteltség, önimádás és zsarnokság váltaná fel a nemes születési tulajdonságokat.
Idejekorán kell fellépni, de csak szép szóval, szeretettel, soha sem veréssel, megalázással. A célt sokkal könnyebb nála elérni, mint a Kos-gyermeknél, mert kevésbé erőszakos és inkább alkalmazkodó képes. Csodálatosan és gyorsan tudja környezete bizalmát megnyerni. A szigornak ugyan erősnek kell lenni vele szemben, de semmi esetre sem szabad túlmennie a határon, mert az Oroszlán-gyermek egyik legjellemzőbb tulajdonsága a büszkeség. Ezt nyugodtan rá lehet hagyni, mert büszkesége óvja meg minden aljas cselekedettől és megkísértéstől.


Barátokért, eszméért, ideálokért, szép, magasztos dolgokért tud lelkesedni, értük áldozatra is kész, feltéve, hogy már korán felébresztjük benne a jóért és szépért való lelkesedés készségét.

A szülő feladata, hogy a gyermek felindulásait, dühkitöréseit csökkentse, mérsékelje. Teljesen leszoktatni úgysem lehet erről, hiszen ez születési adottsága, mégis minden alkalmat, megfelelő eszközt meg kell ragadni, hogy rámutasson a szülő arra, hogy milyen csúnya a haragos ember arca. Jó módszer tükörhöz vinni és mivel az Oroszlán a leghiúbb típus, bizonyos idő után el lehet vele érni a célt. Nagyon fontos ez, hiszen a dühkitöréskor önkívületi állapotba kerül, így tulajdonképpen nem is tehet arról, amit cselekszik. De csak igazi szeretettel, türelmes szelídséggel lehet célt érni vele, annál is inkább, mert az Oroszlán-típusban rendkívül nagy a szeretetéhség.

Ugyancsak a szülő feladata, hogy odaadó szeretettel leszoktassa a gyermeket a fogadásokról, a szerencsejátékokról, ami szintén nagy hibája e típusnak. Szerénységre nevelni nem lehet, csak ott érzi jól magát, ahol Ő lehet az első hegedűs. De helyes neveléssel ezt az adottságot tompítani lehet annyira, hogy akkor se hangolódjék le a társaságban, ha más viszi a szót.

A legnehezebb feladat, amikor rá kell szoktatni a gyermeket, hogy beilleszkedjék más ember gondolatvilágába. E célból meg kell ragadni minden alkalmat, hogy megmagyarázhassa: miért történ ez vagy az, hogyan gondolta az illető, miért jobb, vagy miért hátrányosabb ez az elgondolás. Bizony évekbe kerül, míg úgy-ahogy sikerülni fog elérni, hogy a gyermek a másik szemüvegén keresztül is lássa és megértse a dolgokat.

Tüzes temperamentuma korán felébreszti benne az Éroszt, ezért a szülőnek más téren, más úton-módon kell erotikáját levezetnie. Így sport, irodalom, testi -és szellemi elfoglaltság, hideg fürdők, turisztika, stb. A szülők válogassák meg a gyerek barátait, mert hiszékenysége, naivitása, jóindulata, áldozatkészsége folytán (e tulajdonságok születési adottságai) könnyen kihasználják őt.

Az Oroszlán-gyermek hivatása akkor megfelelő, ha az nagyvonalú és reprezentáló. Katonatiszt, nagybankár, nagykereskedő, ékszerész, aranyműves, magasabb állami és közterületi tisztviselő, főpap, politikus, természettudós, történész a legmegfelelőbb pályák. Az oroszlán ember helye a napos oldal a magasságokban, hivatása a hatalom gyakorlása és birtoklása.

Személyiségvonások:

 • Fontoskodó, hatalmaskodó és tolakodó, de jó vezető.
 • Ellentmondást nem tűrő, rugalmatlan.
 • Nagylelkű, kedves, és melegszívű.
 • Kreatív, találékony és lelkes, kitartó.
 • Széles látókörű és nyitott, ami érdekli, azt könnyen tanulja.
 • Hűséges és odaadó, megbízható társ.
 • Becsületes, és szeret adni.

Jelképvilága:

 • Eleme: tűz
 • Uralkodó bolygó: Nap
 • Fém: arany
 • Drágakő: a tüzesen csillogó rubin
 • Kedvenc színei a Nap ragyogó színei: a sárga, a narancs és a vörös.

 

Megosztás:

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media