2024. május 30., csütörtök - Janka, Zsanett napja

mt

Az anyai ölelés a legjobb fájdalomcsillapító

Egy anyai ölelés fájdalomcsillapítóként hat a csecsemőkre. A szeretgetés különösen fontos a koraszülöttek számára.

Csökkenthető a koraszülött csecsemők szenvedése, ha a gyermek minél többet érintkezik az anya testével, ez ugyanis gyorsítja felépülésüket. Egy friss kutatás megállapította azt is, hogy az anyai ölelés fájdalomcsillapítóként is hat az újszülöttekre.

Mindez különösen fontos azon koraszülöttek számára, akik annyira kicsik, hogy nem adható nekik fájdalomcsillapító.

Anya

A kanadai McGill University munkatársai kutatásaik során azt vizsgálták, hogyan változnak a gyermekek legfontosabb életjelenségei, amikor érintkeznek édesanyjukkal. A többi mellett a szívritmust, valamint a vér oxigénszintjét mérték.

Az orvosok 61 gyermeket monitoroztak, mindegyikük a 28. és a 31. hét között született. Kiderült, hogy a gyermek egészségi mutatói már azután javulást mutattak, hogy az anyák három percig a karjukban tartották őket, hosszabb idő után pedig a kicsik fájdalmai is jelentősen enyhültek.

A kutatók tanulmányukban annak fontosságát is hangsúlyozzák, hogy a koraszülöttek intenzív ellátása során nem szabad a gyermekeket az anyjuktól elzárva gondozni. A szülőt a kicsi közelébe kell engedni, hogy minél többet foglalkozhasson és érintkezhessen a gyermekkel.

InfoRádió / Daily Telegraph

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media