2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 42.

« 123[4]

  • Hústekercs

    Konyhában » Főételek

    A csirkemell filét alaposan megmossuk, lehártyázzuk, ketté vágjuk. A fél melleket lapjában három felé szeljük. Sóval, borssa,l esetleg valamilyen fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sajtokat csíkokra vágjuk, két sajtcsíkot - egy simát és egy füstöltet - összef...
  • Paraszttarhonya

    Konyhában » Főételek

    A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, végül az olajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a tarhonyát, és együtt tovább pirítjuk, kicsit megbarnítjuk (ki milyen barnán szereti). 1 kávéskanál pirospaprikát keverünk bele, majd felöntjük 2 csész...
  • Sajtos kuszkuszító

    Konyhában » Főételek

    A csirkemell filét alaposan megmosom, eltávolítom róla a hártyákat, majd vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd erre helyezem az előkészített csirkemell csíkokat. Sóval, borssal, pirospaprikáv...
  • Párolt rák

    Konyhában » Főételek

    A vajat serpenyőben megolvasztottam, rányomtam a fokhagymákat, picit pirítottam őket, vigyázva arra, hogy ne barnuljon meg, mert akkor már keserű az íze. A megpirult foghagymára ráborítottam a felolvasztott rákokat, és egy kevés fűszert tettem rá (sültcsir...
  • Pirított csirkemáj

    Konyhában » Főételek

    A csirkemájakat hideg vízben alaposan megmossuk, ízlés szerint daraboljuk. (Van, aki csíkokra vágva szereti, van, aki kockázza, és van, aki szinte egyben készíti el.) A vöröshagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát üvegesre pirítju...
  • Rablónyárs

    Konyhában » Főételek

    Rablónyárs készítésekor a nyársat a hozzávalók előkészítése előtt érdemes kevés vízbe beáztatni, így  később nem szárad ki, nem szenesedik el a sütés alatt. A csirkemell filét folyóvíz alatt alaposan mosd meg, távolítsd el az inakat, kockázd fel, majd fűsz...

« 123[4]

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media