2025. október 16., csütörtök - Gál napja

mt

Sajtos kuszkuszító

kuszkuszító

Sajtos kuszkuszító

(Elkészítési idő: 30 perc)

Hozzávalók:

  • Fél csirkemell filé,
  • 1 közepes vöröshagyma,
  • 2 ek olaj,
  • 1/2 doboz zöldborsó konzerv,
  • 2 cikk piros pritaminpaprika,
  • 2 maréknyi kusz-kusz,
  • a tetejére sajt.

A kuszkuszító név saját kreálmány. Az étel ugyanis ízben, állagban, elkészítésben szinte teljesen azonos a rizottóval, csak nem rizsből, hanem kusz-kuszból készül.

Az elkészítés menete:

A csirkemell filét alaposan megmosom, eltávolítom róla a hártyákat, majd vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd erre helyezem az előkészített csirkemell csíkokat. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezem. (Én szoktam rátenni egy kevés szárnyas pácot is.) Közé kockázom a pritaminpaprikát, majd amikor az e csirkemell csíkok megpirultak, a paprika kicsit megpuhult, ráöntöm a borsót is, adok hozzá kevés vizet, és fedő alatt 5-10 percig párolom.

Ha a levét elfőné, pótolom kevés vízzel. Amikor a hús puha, rászórok 2 maréknyi kusz-kuszt, és még 5 percig főzöm. Ha közben a levét felissza, még öntök rá vizet. A rizottónak is, így a kuszkuszítónak is kissé tacsakos állaga van, de ha szárazabb, az sem baj.

Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórok, és paradicsomkarikákkal kínálom. Nagyszerű egytálétel, a gyerekek is nagyon szeretik.

TIPP:

  • A kuszkuszítóba kerülhet gomba is.
  • A kusz-kusz növésben lévő gyermekeknek kifejezetten ajánlott.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL:

Tojásmentes

Jó étvágyat kívánok!

Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media