Sajtos kuszkuszító
![]() |
Sajtos kuszkuszító (Elkészítési idő: 30 perc) Hozzávalók:
|
A kuszkuszító név saját kreálmány. Az étel ugyanis ízben, állagban, elkészítésben szinte teljesen azonos a rizottóval, csak nem rizsből, hanem kusz-kuszból készül.
Az elkészítés menete:
A csirkemell filét alaposan megmosom, eltávolítom róla a hártyákat, majd vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, apró kockákra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd erre helyezem az előkészített csirkemell csíkokat. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezem. (Én szoktam rátenni egy kevés szárnyas pácot is.) Közé kockázom a pritaminpaprikát, majd amikor az e csirkemell csíkok megpirultak, a paprika kicsit megpuhult, ráöntöm a borsót is, adok hozzá kevés vizet, és fedő alatt 5-10 percig párolom.
Ha a levét elfőné, pótolom kevés vízzel. Amikor a hús puha, rászórok 2 maréknyi kusz-kuszt, és még 5 percig főzöm. Ha közben a levét felissza, még öntök rá vizet. A rizottónak is, így a kuszkuszítónak is kissé tacsakos állaga van, de ha szárazabb, az sem baj.
Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórok, és paradicsomkarikákkal kínálom. Nagyszerű egytálétel, a gyerekek is nagyon szeretik.
TIPP:
- A kuszkuszítóba kerülhet gomba is.
- A kusz-kusz növésben lévő gyermekeknek kifejezetten ajánlott.
ALLERGIÁSOK FIGYELMÉBE AJÁNLOM, HOGY EZ AZ ÉTEL: Tojásmentes |
Jó étvágyat kívánok!
Küldd be hozzánk Te is a kedvenc receptedet fotóval!