2025. november 28., péntek - Stefánia napja

mt

  • Lilahagymás káposzta saláta recept

    Konyhában » Saláták

    Lilahagymás káposzta saláta receptA káposztát kicsit kinyomkodjuk, késsel össze is vághatjuk, ha vannak benne hosszabb szálak vagy nagyobb darabok. A lilahagymát vékonyan felkarikázzuk, összeforgatjuk a savanyúkáposztával és az olajjal. Ősszel, télen remek kiegészítője a család étkezéseinek magas vitamin tartalma miatt. Tipp: Szendvicsekbe bele- vagy ráteheted, illetve kiváló saláta húsételek mellé is. Próbáljátok ki nagyon finom!!
  • Túrós rudacskák

    Konyhában » Bébiételek

    "Bébiétel egészségesen "   Túrós rudacskákA hozzávalókat összegyúrjuk és egy éjjel a hűtőben pihentetjük. Másnap ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, rudacskákra vágjuk. A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és pirosra sütjük.
  • Márton napi fokhagymás libasült

    Konyhában » Főételek

    Márton napi fokhagymás libasültA libacombokat megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és hosszában vékony darabokra vágjuk. A libacombba egy hegyes késsel kis lyukakat szúrunk (spékelünk) és a vékony fokhagymadarabokat belenyomkodjuk. A libacombokat egy tepsibe fektetjük egymás mellé.
  • Sült alma sárgarépával

    Konyhában » Bébiételek

    almaAz almát alaposan megmosom, a sárgarépát megtisztítom. A répát vékony karikákra vágom, az almát meghámozom, eltávolítom a szárát és a magházát, majd fellkockázom az egészet. Az almakockákat és a répakarikákat egy kisebb jénai üvegedénybe teszem. Lefedve, sütőben, kb. 15 perc alatt, 200 fokon megsütöm. A megsült almát és répát botmixerrel pépesítem a kisült levével együtt, és ha szükséges, kevés vízzel javítok az állagán.
  • Szőlős-Szilvás Muffin

    Konyhában » Desszertek

    Szőlős-Szilvás MuffinA gyümölcs kivételével a hozzávalókat jól elkeverem. A sütőformák aljába kanalazok egy keveset a tésztából, majd a közepét megpakolom a gyümölcsökkel, végül kanalazok még a tetejére a tésztamasszából, hogy elfedje a gyümiket. A végén a tetejét ki lehet rakni szilvával, szőlővel, mindkettővel, úgy szebb. Előmelegített sütőbe rakom és kb. 15-20 percig lassú tűzön sütöm.
  • Szőlős - kivis gyümölcsös piskóta

    Konyhában » Desszertek

    Szőlős - kivis gyümölcsös piskótaKészítsünk nagyon finom gyümölcsös piskótát idény szerinti gyümölcsökből. Egy tálba különválasztom a tojás fehérjét a sárgájától és kemény habbá verem, közben hozzáadom a cukrot. Óvatosan hozzákeverem a tojások sárgáját is, majd az egészhez hozzáadom apránként a sütőporos lisztet. A kikevert tésztát kilisztezett tortaformába öntöm, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm, hagyom kihűlni.
  • Kelkáposzta lapcsánka

    Konyhában » Főételek

    kelkaposzta lapcsánkaA kelkáposztát megtisztítottam külső leveleitől és torzsájától, majd vékony csíkokra vágtam. 1 evőkanál olajon wokban megpároltam. Hagytam kihűlni, majd egy tálban hozzákevertem a puffasztott rizst, a tojásokat, a lisztet, végül sóztam, borsoztam. Jól összedolgoztam.Az olajat felmelegítettem, és belekanalaztam a kelkáposztás masszát. Aranybarnára sütöttem az egyik oldalukat, majd megforgattam, és a másik oldalt is készre sütöttem.
  • Almás pite

    Konyhában » Desszertek

    Almás piteItt az ősz, itt az alma szezon! Készítsünk almás pitét! A lisztbe elkeverem a sütőport és a vaníliás cukrot, majd belemorzsolom a margarint. Hozzáadom a cukrot, tejfölt, tojásokat, tojássárgáját. Kézzel jól összegyúrom, majd 2 cipót alakítok ki belőle. 1 órát pihenni hagyom a hűtőben. A 2 tésztacipót ugyanakkora méretűre nyújtom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráfektetem az első tésztalapot, megszurkálom villával, majd rászórom a durvára tört dióval.
  • Halloweeni sütipók

    Konyhában » Aprósütemények

    Halloweeni sütipókSütés nélkül, gyorsan elkészülő, finom és rémséges halloweeni finomság. A tejben feloldom a cukrot. A kekszdarát a margarinnal, a kakaóval és a cukros tejjel összegyúrom, kis gombócokat gyúrok belőle, amiket aztán enyhén kilapogatok. A pogácsák tetejét megkenem mogyorókrémmel, és jól belenyomom a tortadarába.
  • Sütőtöklé

    Konyhában » Bébiitalok

    SütőtökléAz "sütős" módja a sütőtöklé elkészítésének: Megtisztítom, kimagozom, felszeletelem a tököt, majd puhára sütöm. Kanállal vagy villával, amelyik kényelmesebb, kikaparom a húsát, majd sütőben puhára sütöm. 2-3 evőkanállal kiveszek belőle és vízzel vagy akár anyatejjel hígítom, de más gyümölcsök levét is adhatom hozzá. Csak frissen elkészítve ajánlott a fogyasztása.
  • Sütőtök pite

    Konyhában » Desszertek

    Sütőtök piteItt a Halloween, a sütőtök szezon, süssünk egy nagyon finom őszi, tökös süteményt. A sütőtököt félbevágom, kanál segítségével eltávolítom a magokat, tűzálló edénybe teszem, megsütöm, majd kihűtöm. Az almákat lereszelem, megpárolom. A tészta hozzávalóit egy edénybe beleöntöm, összegyűrom, és az összedolgozott tésztát fóliába csomagolom, majd 1 órára pihenni hagyom, addig pont kihűl a tök is.
  • Sütőtök régen és ma

    Konyhában » Desszertek

    sütőtökA félbe vágott tököket még 4-4 részre vágta, majd héjával lefelé tepsire tette, és a kemence felső nyílásába tette őket sülni. Amikor félig megsültek, kivette őket, és egy hosszú villát döfött bele, és a fölső, ehető oldalát cukorba nyomta, majd úgy cukrosan visszatette sülni. A cukor néhol lefolyt, néhol kicsit karamellizálódott a tökön, de volt olyan rész is, ahol csak simán ráolvadt mire teljesen megsüt a finomság.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media