2024. július 13., szombat - Jenő napja

mt

9. hét 2D felvételek

A 9. hét végére a baba 2,3 centiméter körüli ülőmagasságú, de súlyra kevesebb, mint 2 gramm. Elférne egy közepes szőlőszemben. Kialakult a csukló és a boka, a kezén és a lábán az ujjacskák fejlődésnek indulnak. A hét végére a fül belső szerkezete teljesen kialakul. Nemét azonosítani még nem lehet, bár a nemi szervei már elkezdtek kialakulni.

A terhesség során megváltozhat az alakod. A melleid megnőnek, a benne található mirigyek felkészülnek a tej termelésére, sőt, már a terhesség alatt is beindulhat az előtej termelése. A derékbőséged is növekedésnek indul. A termelődő hormonok hatására a medencéd felkészül a szülésre, lassan kinyílik, így a méreteid is megváltoznak. Ne aggódj: a szülést követően minden visszaáll az eredeti állapotra. (Feltéve, ha teszel érte. Tornázol, betartod a megfelelő étrendet… stb.)

Gondoskodj a megfelelő folyadékbevitelről, a vitaminokról, ásványi anyagokról, amire a babának, és a Te szervezetednek szüksége lehet. Kezdj el idejében vitaminokat szedni, és fokozottan figyelj a táplálkozásodra is.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media