2024. május 21., kedd - Konstantin napja

mt

26. hét 2D felvételek

Mostanság a legnagyobb gondod a kényelmes alvási pozíció megtalálása lehet. A növekedő pocak mérete miatt az oldat fekvés kényelmetlen már, de ha a pocakod alá párnákat helyezel, akkor egész elviselhető. A háton fekvés a baba súlya miatt kellemetlen tud lenni, hiszen a méh mögött futó ereket elnyomhatja a kicsi, illetve a szájszárazság, orrszárazság miatt gyakran inkább nyitott szájjal alszanak a kismamák, ami a háton alvással kombinálva nem ritkán horkoláshoz vezethet.

Az orr szárazságának megelőzésére hidegpárásíts, illetve készíts sóoldatos orrspray-t az ágyad mellé. A szájszárazság kiküszöbölésére, a kellemetlenségek enyhítésére tegyél az éjjeli szekrényedre egy pohár vizet, amiből egy-egy korty néha jól jöhet.

A legideálisabb póz a nyugodt alvásra a terhesség második felében a jobb oldalon fekvés, így nagy terhet veszel le a szívedről, nem nyomják a belső szervek. Elég neki mostanság a baba, a megnőtt vérmennyiség miatti fokozott munka. És persze a pocak alátámasztása, a két láb közé párnatámaszték helyezése, iletve néhányaknak a mell megtámasztása is nagy segítség lehet.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media