2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

27. hét 4D felvételek

A picike hossza már elérte a 36 centit, súlya pedig az egy kilogrammot. Súlyra már akkorka, mit egy kilós kenyér (legalábbis anno, nekem ez minden vásárláskor eszembe jutott, ha a pék előtt haladtam el). Ha most megszületne, akkor az intenzív osztályon már 85%-os valószínűséggel életben tudnák tartani, de azért jobb, ha még odabent lubickol kicsit. A tüdeje, agya, mája már eléggé fejlett ahhoz, hogy kibújva önállóan dolgozni kezdjen, de a tökéletes működéshez szüksége van még arra a pár hónapra odabent. Ha meg is születne, akkor a kiírt szülési időpontig biztosan bent tartanák a kórházban.

Most már majdnem teljesen úgy néz ki, mint születéskor látni fogod, csak a zsírpárnái hiányoznak, ami miatt bőre még ráncos. A hét folyamán először fogja kinyitni a szemeit, és gyorsan megtanul pislogni is. Nagy dolog lehet ez neki, hiszen először érzékelheti a pocakodon át beszűrődő fényeket.

Az első felvétel egy 27. hétre megszületett picúrt mutat be, tehát nem igazán ultrahang felvétel, de talán jobban is megnézhető a csecsemő rajta.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media