2023. december 11., hétfő - Árpád napja

mt

26. hét 4D felvételek

2023-08-22 23:09:44

Méreteit tekintve körülbelül 80 grammos, és 32-33 cm hosszú. A hallása élesedik, finomul. Hallja a pocakodon át beszűrődő zajokat. Reagál a kint történtekre. Erős, hirtelen zajra összerezzen, lágy zene hallatán megnyugszik. Érdemes néha beszélni hozzá, énekelni neki. Ez kicsit bizarrul hangzik, de csak el kell kezdeni, és néhány nap után természetes lesz, hogy a pocakoddal társalogsz. Az meg egyáltalán ne érdekeljen, hogy mit gondol a külvilág. Akinek van gyermeke, az megérti, akinek nincs, az meg majd rájön, hogy mit is jelent ez.

Nem csak a külvilágból beszűrődő hangokat, dalokat, zajokat észleli, de felfigyel a gyomormozgásra, megmozdul egy-egy korduláskor, és megnyugszik, ha a szíved dobogását hallja. Ezért szokták a babákat születésük után az anyuka mellkasára fektetni, hogy megnyugodjon a dobogás hallgatásakor.

A 26. héten a picuri bőre papírvékony, átlátszó, vörös. Zsírpárnák még nincsenek alatta, de már ezen a héten elkezdi gyűjtögetni őket, hogy igazi, cuki, rózsaszínű kisbabaként születhessen meg.

Már különbséget tud tenni éjszaka és nappal között, látja a pocakodon beszűrődő fényt és a sötétséget. Igazodik is lassan a ti életritmusotokhoz, veled fekszik, veled kel. Ne feledd, a baba ezt az életritmust megszokja, s majd ehhez fog igazodni születése után is. Ezért érdemes már most szoktatnod magad a korai fekvéshez, ne hagyd a születés utánra az átszokást, mert nehezebb dolgod lesz.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media