2023. december 10., vasárnap - Judit napja

mt

25. hét 2D felvételek

2023-08-14 23:19:46

Lassan elérkezik a szülés ideje. Azt szokták mondani, hogy a kiírt időponthoz képest +/- 1-2 héttel ha érkezik a baba, az teljesen normális, viszont a 36. hét után érkezett babák sem számítanak koraszülöttnek, hacsak a súlyuk nem indokolja azt. Ez annyit jelent, hogy körülbelül 2 hónapod van még nyugalomban, és aztán mindenre föl kell készülni. Jobban teszed, haha babaszoba, babasarok berendezésének megtervezését és kivitelezését mielőbb megkezded. Legalább a fejedben legyen kész terv, hogyan fog kinézni, ha végzel vele.

A lakberendezés, a színek kiválasztása, a megfelelő tárgyak beszerzése sok vita forrása lehet. Ne hagyd, hogy az álmaitokat külső tényezők befolyásolják, de nagyon figyelj arra, hogy ne bánts meg senkit a visszautasításoddal. A nagyszülők ilyenkor szeretnek részt venni a történetben. Hallgasd meg a tanácsukat, elképzeléseiket, aztán döntsetek úgy, ahogy nektek a legmegfelelőbb. Nem kötelező minden tanácsot megfogadni, és a butaságokon felháborodni sem érdemes. Csak bájos arccal, mosolyogva mondd, hogy "persze, átgondoljuk ezt is". A tényleg értelmes gondolatokat viszont érdemes megfogadni.

A legdurvább, amikor abba próbálnak beleszólni mások, hogy a babát hogyan lásd el, hogyan altasd. Sokan a különalvásra szavaznak, azt gondolják, hogy már csecsemőkorban önállósítani kell egy gyereket. Van, akik az első pillanattól az együtt alvást pártolják, ők a kényelmet helyezik előtérbe. Akár a magánéleted, akár a gyerek közelsége a fontos számodra, nem szabad, hogy mások véleménye eltántorítson a az elképzeléseidtől. Akár egyik, akár másik, akár egy harmadik vagy negyedik véleményt pártolsz, határozottnak kell lenned. Ugyanez igaz az éjszakai szoptatásra, a vagy egyáltalán a szoptatás rendszerességére, a napirend kialakítására, stb. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy nem mindig minden alakul úgy, ahogy azt elterveztük. A legtapasztaltabb szülők is ezt vallják:

"Amíg nem volt gyerekem, volt 6 gyereknevelési elvem. Most van 6 gyerekem, és az elveimet mind föladtam."

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media