2023. december 10., vasárnap - Judit napja

mt

27. hét 2D felvételek

2023-08-26 23:21:50

A súlyod a terhesség ideje alatt folyamatosan, lassan növekszik.A megnövekedett testsúly azonban nem minden esetben hízást, zsírgyarapodást jelent, úgyhogy ne kezdj ész nélküli fogyókúrába a mérleg mutatójának állása láttán.

A terhesség végéig ugyanis a minimális zsírmennyiségen kívül a melleid is megnőnek, amelyek körülbelül négyszer akkora súlyt jelentenek, mint a teherbeesés előtt. A mellek megnövekedett súlya nem csak a bőrödnek jelent nagy kihívást, hanem a hátadnak, gerincednek is megterhelő lehet. Ezért a megfelelő melltartó viselése mellett fokozottan ügyelj a helyes testtartásra, hogy elkerüld a gerinctáji fájdalmakat.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a szervezet vérháztartása is körülbelül 35-50 százalékkal nő meg a szülésig. Ez a vérmennyiség szükséges ahhoz, hogy az anyaszervezet a babát is megfelelő mennyiségű oxigénnel lássa el. Ez a megnövekedett vérmennyiség mérhető akár kilókban is. Egy normál, felnőtt ember 5-7 literes vérmennyiségének a matematikai 35-50 százaléka 1,75-3,5 liter többletvért jelent, ami kilókban is közel ennyi, ha a mérlegre tesszük.

A mellek és a vérmennyiség mellett többletsúlyt jelent az anyai szervezet számára a placenta, a magzatvíz és persze maga a baba is. Úgyhogy mielőtt diétába kezdenél kérd ki a kezelőorvosod véleményét, mert egyáltalán nem biztos, hogy a mérleg mutatója a fogynivaló súlyok miatt mutat többet.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media