2021. november 30., kedd - Andor, András napja

mt

Levibaba születése

2021-01-17 23:04:53 - Nana (Levibaba édesanyja)

Hajnali fél háromkor ébredtem a fájásokra, akkor kb. negyedóránként jöttek. Felkeltem, tettem-vettem, megágyaztam a picinek (ezt direkt erre a pillanatra tartogattam), és fél ötkor felébresztettem Apát, hogy itt az idő... A szokásossal ellentétben most egész könnyű volt felébreszteni. Akkor már 5 perces fájások jöttek.

Felhívtam a szülésznőmet, és megegyeztünk, hogy 6-kor találkozunk a kórházban. A doki 7-kor futott be, megvizsgált, de még csak bő egy ujjnyi volt a méhszáj. Fél nyolckor burkot repesztett, onnantól erősödtek a fájások. Fél tízkor kaptam EDÁ-t, utána oxytocint infúzióban, de nem akartak eléggé erősödni a fájások, nagyon lassan tágultam. Az orvosom óránként megvizsgált, időnként más orvosok is bejöttek és hümmögtek az NST szalag felett, és meg a pokolba kívántam őket.

Levibaba
2006. november 10-én Anyuka és Apuka lettünk.

A szülésznőm nagyon rendes volt, szinte végig ott volt velünk (annak ellenére, hogy aznap épp nem a szülőszobára volt beosztva), örülök, hogy őt választottuk. Apa ott állt mellettem végig hősiesen, szederjesre szorongattam a kezét, mikor múlóban volt az EDA hatása.

Fél háromkor bejött a doki, addigra végre eléggé kitágultam, eltűnt a méhszáj, de a baba nem akart leereszkedni. Végül a doki úgy döntött, hogy kezdjünk el nyomni (aminek én nagyon örültem, mert már jöttek a tolófájások rendesen), és végül 3 fájás alatt sikeresen kibújt Levente. Apa végignézte az egészet, és nem bánta meg.

Gyönyörű volt már akkor is, úgy maszatosan, csúcsfejűen. Én csak annyit bírtam mondani, hogy: Kisfiam, kisfiam... Apa teljesen odavolt, és büszkén elvágta a köldökzsinórt.

Aztán a babát elvitték fürdetni, majd visszahozták, de csak 3 percre kaptam meg, mert rögtön vitték az inkubátorba. Kicsit elhúzódott a vajúdás, és enyhén meconiumos volt a magzatvíz, azért kellett minél hamarabb betenni a jó meleg inkubátorba.

Aztán Apa mellettem maradt, amíg a szülés utáni procedúrák lezajlottak, fogta a kezem. Nagyon hősies volt ő is, maga sem gondolta szülés előtt, hogy ennyire erősek és ügyesek leszünk.

Írta: Nana (Levibaba édesanyja)

Küldd el hozzánk Te is a szüléstörténetedet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
baleseti kártérítés Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media