2023. december 10., vasárnap - Judit napja

mt

Enikő születése

2023-10-13 23:08:09 - Egy boldog anyuka

Az egész decemberben történt. 11-én hajnalban arra ébredtem, hogy nagyon fáj a hasam. Azt hittem, hogy csak hasmenésem lesz, de akkor láttam, hogy a nyákdugó távozott. Ettől kezdve egész nap 10 perces, rendszeres fájásaim voltak. Nem nagyon aggódtam, mert tudtam, hogy még sok van hátra így visszafeküdte. Mondanom sem kell, hogy nem tudtam aludni. Délelőtt felkészítettem a párom, hogy ha menni kell telefonálok, de menjen csak nyugodtan dolgozni.

Még délelőtt megjártam 2 bevásárlóközpontot, és még vizsgázni is voltam. Aztán délután 3 körül hazajött a párom, és még anyósomhoz is elmentünk Békéscsabára. Még hazajöttünk, aztán fél hét körül bementünk a kórházba, mert azért egy vizsgálat nem árt.

Enikő
... tudtam, hogy mindjárt a kezemben tarthatom ...

Akkor mondta az orvos, hogy még csak egy ujjnyira van nyitva a méhszáj, és nagyon sok van még hátra, mivel első baba. Így hazaküldtem a páromat. 9 körül elmentem vizsgálatra, és akkor már kétujjnyi voltam. Megkaptam a beöntést. Nagyon megijedtem. Akkor gyorsan felhívtam a páromat, hogy jöjjön (aki kiugrott úgy a kádból, hogy le se mosta magáról a tusfürdőt). Miután beért, beöltöztették, aztán elmentünk együtt tusolni. Jó forró vízzel tusoltam. Aztán megvizsgált a szülésznő és egyből 4 ujjnyi lettem. Még 10 percet töltöttünk a vajúdóban aztán jöttek azok a bizonyos ingerek, akkor tudtam, hogy mindjárt a kezemben tarthatom.

Felfektettek a szülőágyra és az orvos megrepesztette a burkot. Ekkor elfolyt a magzatvíz és rá 20 percre, 3-4 nyomásból megszületett Enikő 3680 grammal és 51 cm-el. Apa elvágta a köldökzsinórt. Nagyon boldogok voltunk. Ahogy megláttuk, mindketten sírni kezdtünk.

Ez az én történetem. Ha arra vártam volna, hogy elfolyjon a magzatvíz, akkor itthon szültem volna meg. Azóta is nagyon jó kisbaba.

Írta: Egy boldog anyuka

Küldd el hozzánk Te is a szüléstörténetedet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media