2023. december 04., hétfő - Barbara, Borbála napja

mt

Petra születése

2023-09-28 23:07:20 - Petra anyukája

A terhességem végig normálisan alakult, így még a 37. héten is dolgoztam. A 38. héten pénteken este, miután kikísértük a vendégeke,t furcsa érzésem volt. Olyan "lehet, hogy nemsokára szülni fogok" féle érzés. Előző nap voltam fájásmérésen, és semmi jele nem volt a szülés kezdetének. Nem fájt semmim, viszont már két napja véres maszatolás formájában távozott a nyákdugó.

Lefeküdtem, de már nyugtalanul aludtam, mert enyhe fájásokat éreztem. Már hetek óta össze voltam csomagolva, de ami még hiányzott a táskából, az most minden eszembe jutott, és bepakoltam. A fájások egyre erősödtek. 3 órakor felkeltettem a párom, hogy elérkezett az idő: indulhatunk. A kórház 20 km-re van tőlünk. Simán beértünk, és a portás néni közölte, hogy holdtölte van, és én vagyok a második kismama. Addigra már teljesen alább hagytak a fájásaim. Megvizsgált az ügyeletes orvos (mivel nem volt orvosom), és azt mondta, hogy van még idő, beszélgessek a párommal, vagy feküdjek le.

petra
... gyönyörű kislányom született ...

Közben már négyen lettünk, megteltek a szülő ágyak nem volt több szabad ágy. Óránként mérték a vérnyomásomat, mert sajnos az utolsó héten már gyógyszerrel sem lehetett szinten tartani annyira felment. Féltem, hogy emiatt kell majd császárral szülnöm. Közben műszakváltás volt, és megérkezett a nappalos doki. Gyakran jött, nézte hogyan alakul a tágulásom. 10 óra körül burkot repesztett, ami egyáltalán nem fájt inkább csak egy csípést éreztem. 11 órakor közölte, hogy 4 ujjnyi a tágulás, készüljek, én leszek az első négyünk közül, aki szülni fog.

Meglepően jól tágultam. A harmadik gyerekemet szültem és az első kettőnél ez nem volt így. Korábban a különböző szüléstörténeteket olvasva megfogadtam, én mindenben csakis az orvosra fogok hallgatni, követem az utasításait, és az csinálom, amit mond. Hát, ez nem jött össze. Akkor nyomtam, amikor nem kellett volna. De szerencsére minden jól alakult, és óriási üvöltés kíséretében két nyomásból 12 óra 45 perckor megszületett a kislányom Petra.

Még alig hogy kicsúszott már látni akartam, hogy minden rendben van-e. A koromból kifolyólag (40), végig paráztam a terhességem, nehogy valami baja legyen. Voltam magzatvíz vételen is, holott semmi okom nem volt rá. Az ultrahang felvételekbe beleképzeltem mindenféle rendellenességet. Szerintem 4D ultrahangot igazán csak a terhesség 30. hete körül érdemes készíttetni. Sajnos az apás szülés a telt ház miatt meghiúsult, így a párom kint várakozott, de amint megszületett a kislánya rögtön megnézhette. Igazából teljesen nem is voltunk felkészülve az apás szülésre így a sors döntött helyettünk.

Visszatérve az orvos választásra: én a sok rossz példákból okulva nem fogadtam orvost és nem bántam meg. Az ügyeletes orvos nagyon rendes volt velem. Gondolom úgy volt vele, hogy ez esetben nem fog elmaradni a hála varratszedéskor. Azzal a szobatársammal sem bántak különbül, akinek volt orvasa. Igazából már csak akkor jelentkezett a dokija a szülés után, amikor varrat szedésre kellett menni. Szerintem elég sok pénzem meg maradt, amit a kislányomra tudok költeni. Persze ha bármiféle probléma adódott volna a terhességem alatt, akkor biztosan nem így gondolkodtam volna. Nekem szép emlékeim maradtak a szülésről, és leírhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen gyönyörű kislányom született.

Írta: Petra anyukája

Küldd el hozzánk Te is a szüléstörténetedet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media