2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Ovuláció időpontjának meghatározás - méhszáj pozíció

A méhszáj pozíciója a menstruációs ciklus alatt folyamatosan változik. Ezt, mivel kívülről nem észleljük, sokan nem is tudják, így a peteérés, megtermékenyülés ideje alatt sem figyelik meg, hogy mi is zajlik a testükön belül.

A ciklus kezdeti napjain a méhszáj keményebb, olyan tapintású, mintha az orrod hegyét érintenéd, helyzetét tekintve pedig alacsonyan helyezkedik el a hüvelyben, formáját tekintve pedig teljesen zárt. A ciklus előrehaladtával a méhszáj a hüvelyben felfelé mozdul el, tapintása is megváltozik, kinyílik kicsit és  szinte felpuhul, olyan lesz, mint egy puha ajak.

Ha a megtermékenyülés létrejön, akkor a puhaságát meg is őrzi, egyébként pedig lassan visszavándorol eredeti helyére, és visszanyeri eredeti formáját és állagát, keménységét is.

méhszáj

Azok a hölgyek, akik a menstruáció ideje alatt tampont használnak, nem idegenkednek annyira az önvizsgálattól, sokaknak viszont kifejezetten kellemetlen a tudat, hogy a saját szerveit megtapintják mindazok ellenére, hogy a tapintás, érintés teljesen fájdalommentes még ezen a területen is. Ha mégis úgy érzed, hogy ez neked nem megy, nyugodtan válassz valamilyen más ovulációmeghatározó módszert.

Hangsúlyozni szeretném továbbá, hogy kizárólag arra alapozni nem lehet a terhesség tényét, hogy a méhszáj felpuhult, és puha állapotban marad. Mindenképp legalább egy ultrahangos vizsgálatra és egy orvosi pecsétre szükség van ahhoz, hogy a kiskönyvet valaki kikérhesse.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media