2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Babatervezés 1x1 - Fő az egészség

2024-02-22 23:17:47

Ahhoz, hogy egy apró sejt, amiből később baba lesz, megtelepedjen odabent, érdemes nagytakarítást végezni. A tisztító kúrákról már tettünk említést, most a külső tisztaság fontosságát próbálnám hangsúlyozni. Mielőtt tehát teherbe esnénk, érdemes fölkeresni orvosainkat.

Egyrészt a babatervezés fontos része a tanácskérés-tanácsadás (nem feltétlenül a kivitelezési tanácsokra gondolok, arra remélem, mindenkinek van ötlete), másrészt a szűrővizsgálatokkal már előre kiküszöbölhetünk olyan dolgokat, amelyekre nem is gondolnánk, csak aggódva próbálkoznánk hónapról-hónapra, mégsem lennénk feltétlenül sikeresek.

fog

Nőgyógyásztai szűrésen egyrészt a méhnyakrák megelőzésére is gondolnunk kell, másrészt pedig az orvos észre vehet olyan bakteriális, gombás, vagy egyéb eredetű fertőzéseket, amelyek a sikerességünk útját állnák. Ezen fölül olyan jellegű tanácsokat is kaphatunk, hogy mikor érdemes próbálkozni, mi az, ami elősegíti a fogantatást, mi az, ami hátráltatja.

Tüdőszűrésre még mindenképp az előtt menj el, hogy nekiesnétek a dolognak. A megtermékenyült petesejtre, embrióra, magzatra ugyanis káros hatással vannak a röntgen sugarak, fejlődési rendellenességeket okozhatnak, az is előfordulhat, hogy vetéléssel végződik a dolog. A lelet viszont hasznos lehet, úgyhogy érdemes fölkeresni a helyi tüdőszűrő állomást mielőbb.

Fogászati szűrés fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Anyáink idejében még az a szóbeszéd járta, hogy " egy gyerek, egy fog". Manapság, a modern fogászati megoldások között szerencsére csak ritkán kerül sor a fogak eltávolítására. Viszont a terhesség alatt fokozottan romlanak, színeződnek a fogak, nem is beszélve a szoptatás idejéről. Ezért, ha már most van rossz fogad, azt érdemes megcsináltatni, és nem csak azért, mert gyorsabban fog romlani eztán, hanem azért is, mert az esetleges gyulladt fog szintén akár vetéléshez is vezethet. Ugye, milyen vicces, hogy akár egy rossz fog is akadálya lehet a sikeres babavárásnak.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media