2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Babatervezés 1x1 - Ne stresszelj!

2024-02-18 23:17:17

Ha egy mód van rá, csökkentsd a stressz mértékét, és mielőbb küzdd le a depressziót mielőtt babavárásba kezdenél. Ugyan semmi bizonyíték nincs arra, hogy a negatív érzelmek az egészségünkre és a baba egészségére is káros hatással lennének, mégis összefüggést véltek fölfedezni a tudósok, kutatók és orvosok a negatív gondolatok, érzelmek, a szervezet elsavasodása, és a betegségek kialakulása között. Egyes orvosok még a rák első számú ellenszereként is a pozitív életvitelt nevezik meg.

Törekednünk kell tehát, hogy olyan stresszmentes légkört alakítsunk ki magunk körül, ahova a baba is boldogan érkezhet. Tudatosan kell ellazítani izmainkat, gondolatainkat, félretenni a hétköznapok minden gondját-baját. Eztán úgysem a mi feladatunk lesz megoldani ezeket a dolgokat.

őrült

A nők nagy többségénél megfigyelhető, hogy nem csak a hétköznapokkal, pénzügyekkel, munkahellyel kapcsolatosan görcsösek, de a babázásra is túlzottan rákészülnek, és ha nem jön össze a dolog rögtön az első alkalommal, akkor hajlamosak azonnal kétségbe esni, szorongani, és negatív gondolatokkal körbebástyázva magukba fordulni. Minél több hónap telik el, annál depressziósabbak lesznek, és nem is sejtik, hogy pontosan ezzel a viselkedéssel, ezzel a negatív gondfelhővel akadályozzák meg a kisbaba fogantatását. Nem egy helyről hallottam már, hogy több éves görcsös próbálkozás után, amikor már föladták, megnyugodtak, leálltak, akkor jött össze a baba. Nem véletlenül.

Ha önállóan nem megy a lazítás, akkor el lehet kezdeni meditálni, meditatív sportot űzni, jógázni, vagy esetleg aktívan pihenni más sportokkal, vagy új hobbival. A túlhajtottság, a stressz amúgy is könnyen depresszióhoz vezet, úgyhogy a munkahelyi dolgokat is ideje lazábban felfogni.

Mindezeken fölül: még a pszichiátriákon is engedik a betegeket kreatív hobbit űzni, festegetni, rajzolni, mert ez kikapcsolja őket, kevesebb a konfliktus. Jobb, ha te is valamilyen kreatív dologhoz kezdesz. Bármit is válassz, az a lényeg, hogy Te jól érezd magad a tevékenység közben, és közben ne legyen időd negatív dolgokon morfondírozni.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media