2022. október 06., csütörtök - Brúnó, Renáta napja

mt

Terhesen utazni

2022-05-24 23:16:59

Ha éppen várandós vagy, de szeretnél utazni, akár közelre, akár távolra, mindenképp érdemes átgondolni az utazás apró részleteit, esetleg egyeztetni a terhesgondozást végző orvossal, hogy mit szól a dologhoz. Ezen fölül persze vannak olyan dolgok, amelyek biztonságosabbá teszik az utadat várandós szempontból is.

út

  1. Túl korai? Az első 12 hétben, amikor a vetélés kockázata magasabb, mint a várandósság többi hetében, még lehet, hogy jobb nem kockáztatni, érdemesebb inkább a hosszú utakat későbbre halasztani, pláne, ha a családon belül már előfordult a terhesség korai szakaszában vetélés.
  2. Késő van már hozzá? Az utolsó trimeszterben bizonyos légitársaságok sem engednek már repülőre ülni. Persze érdemes fölvenni az utazást bonyolító légitársasággal a kapcsolatot, és konkrétan rákérdezni indulás előtt, nehogy akkor derüljön ki, mert az elég kellemetlen tud lenni.
  3. Fő a biztonság! Utazás alatt, akár autóval, akár repülőgéppel megyünk, fokozottan ügyeljünk a biztonságra. Az öv használata életet menthet. Jelen esetben egyszerre kettőt is. Még akkor is használni kell a biztonsági övet, ha kellemetlenül nyomja a hasat. Ilyenkor nem a kikapcsolás a megoldás, hanem létezik olyan övfeszítő, amely a feneked alá téve a biztonsági övet a pocak alá húzza, így a kellemetlen érzés elmarad.
  4. Keringjen az a vér! Ha a lábad sokáig keresztbe van téve, vagy a megnövekedett testsúllyal sokáig egy helyben ülsz, fontos ereket nyomhatsz el. Elzsibbadhatnak a végtagjaid, és kevesebb oxigénben dús vér juthat a babához. Érdemes tehát az utazást megszakítani 1-2 óránként, hogy a végtagjaidat kinyújtóztasd. Ilyenkor sétálj egy keveset, mozgasd a lábadat, körözz a lábfejeddel néhányat.
  5. Apró rágcsa, innivaló legyen nálad! Akár megéhezel, akár hányingered van, mindig jól jön valami apróság. Ez nem csak az éhségedet és/vagy a hányingeredet csillapítja, de a vércukrodat is szinten tartja. Kevésbé fogsz émelyegni, szédülni. A megfelelő folyadékbevitelre pedig fokozottan ügyelj, pláne a nyári napokon.
  6. Legyen nálad fertőtlenítő kendő! Az utóbbi időben rengeteg olyan vírus környékezett mg minket, ami még nem várandósan is megviseli az embert. Ezt elkerülendő fertőtlenítsük a pohár szélét, a hosszú távon igénybe vett kapaszkodót, étkezések előtt a kezünket, és használat előtt a WC ülőkéjét is.

Ha ezeken fölül bármilyen kérdésed, vagy kételyed van az utazással kapcsolatosan, kérdezd meg nyugodtan kezelőorvosodat, Ő biztosan a baba és a mama igényeit egyaránt figyelembe véve fog javaslatot tenni.

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media