2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

Az élet védelme

Ha erre az oldalra hozott a jó sorsod, és éppen dönteni készülsz élet vagy halál felöl, kérlek, fogd fel úgy, mint egy jelet, üzenetet, és legalább annyi esélyt adj az életnek, hogy ezt végigolvasod.

A Te életedet nem ismerhetem. Nem tudhatom, mi forog a fejedben. Csak Te tudod milyen körülmények között fogant meg benned ez az élet. Mire számíthatsz a családodtól, de főleg a leendő apától. Talán attól félsz, hogy nem fogsz tudni mindent megadni neki, amit szeretnél, talán attól, hogy elítélnek majd miatta, talán attól, hogy elveszíted a fiatalságodat. Mégis… próbáld elképzelni, milyen hihetetlenül nehezen jutott el az a kis sejt eddig a pontig, hogy él. A testedben számtalan akadály állt ennek az életnek az útjában, egy cikluson belül alig több mint 24 óra volt erre alkalmas idő, a megtermékenyített petesejtnek hosszú utat kellett megtennie, mire a méhedbe talált, és ott beágyazódott. Mondhatjuk rá, hogy csoda, mondhatjuk, hogy az Isteni akarat, a sorsod, az ő sorsa. Mindegy, csak egy dolog számít, hogy van. Mire tudomást szereztél róla, már valószínűleg a szíve is dobogott. Minden nap, míg azon gondolkozol, hogy közbelépj vagy nem, hatalmas változásokon megy keresztül, napról-napra fejlődnek ki a kis szervei, emberré alakul benned.

baba

És Veled mi történik? Valahol tudat alatt esélyt adtál ennek. Ez másképp nem történhetett. Egy anya-terv vagy.

Talán már nem is csak terv, talán nevelsz már egy vagy két gyermeket. Akkor pedig pontosan tudod, mit dobsz el magadtól, mit veszíthetsz. Nekik is Te adtál életet, ennek az ismeretlen kisembernek pedig nem jár az élet? Őt el tudnád pusztítani, csak azért mert még olyan kicsiny, hogy nem is érzed, nem is látod? Akkor is tudod, hogy van. Naponta többször eszedbe jut, nem hagy nyugodni a gondolat, rágódsz, hogy mit tegyél. Miután a mérleg egyik oldalára feltetted azt a roppant súlyos okot, problémát, ami miatt megfordult a fejedben, hogy szabadulnod kell tőle, kérlek, tegyél fel egy-két dolgot a mérleg másik oldalára is. Legalább esélyt adj neki, hátha ki bírja billenteni! A babamosolyt, a szülés utáni katarzist, a szoptatás örömét, a baba és tejszagot, a szeretetadás élményét, a fejlődés megtapasztalását, a büszkeség érzését, a fárasztó, de mégis édes kötelességet, az alvó babaszuszogást, egy kisgyermek örömét, szeretetét, boldogságát, a testvéri szeretet érzését. Ezek mind nyomják a mérleg "megtartom" serpenyőjét, komolyak, súlyosak, nagy és nemes dolgok ezek. A legfontosabbak az életünkben. Ettől vagyunk gazdagok, örömben, tapasztalatban, élményben. A legtöbbet tőlük tanulhatunk meg magunkról, és róluk.

Ne feledd, hogy soha nem fogod tudni elfelejteni! Most teszed meg, de egy életen át emlékezni fogsz rá, siratod, gyászolod, bánod majd, és kínoz az önvád. Az ok, amiért nem akarod, vajon kellő magyarázat lenne egy képzeletbeli találkozáskor vele? Megbocsátana?

Ő biztosan, hiszen olyan tiszta, ártatlan és jó. Hívtad és jött. Az élet törvénye szerint. Nem tagadhatod, hogy nincs ennél tisztább, természetesebb a világon.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt, egy régi "hívásra" írtam ki magamból, ha csak egy életet megmenthetek vele, már megérte.

Ha jól döntesz, fogsz kapni hozzá erőt, támaszt, hogy elbírd a vele járó terhet. Bíznod kell ebben!

Ha van esély, akár csak egy szemernyi is, add meg!!!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media