2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Miből egyen?

2024-01-12 23:01:06

Kanalak, poharak

Amíg igazán pici a baba, nem fogja igényelni a színes tányérkákat, de 1-másfél éves kortól kezdve már tetszhet neki, ha a tányér alján minta van, vagy ha kiválaszthatja a pohár színét. Kevésbé balesetveszélyes a dobálózás, ha műanyag tányérból kap enni a pici, és a műanyag poharak, evőeszközök is jól jöhetnek, arra azonban figyeljünk oda, hogy kellőképp strapabíró anyagból készült kanalat vásároljunk, mert ha már van foga a gyereknek, könnyen elharaphatja a kanalat!

Előke

A spórolós megoldás az, ha egy konyharuhát kötünk a baba nyakába, de manapság már fillérekért lehet kapni előkéket (én diszkontban 500 Forintért vettem a 10 darabos csomagot). A műanyag hátú előke azért jobb, mert ha nyakon önti magát a gyerek, vagy lelocsolja magát levessel, akkor nem ázik át.

partedli

Már az első alkalommal használjunk előkét: nem is gondolnánk, hogy egyetlen kanál péppel mennyire össze tudja magát kenni a baba. Az önálló evés próbálkozásai pedig igazán koszolós tevékenységek, ezért nem árt néhány trükköt alkalmazni:

  • Létezik olyan előke, ami a karjára is rálóg a kicsinek, sőt kötény formájú is van! Ilyet saját kezűleg is kivághatunk egy nagy nejlonzsákból vagy szatyorból. Amikor már üzembiztosan eszik a pici, festéshez is felveheti.
  • Egy régi, rossz gyerekpólót is ráadhatunk, lehetőleg a saját méreténél nagyobbat.

Folttisztítás

Az önálló evés elsajátításának logikus következménye, hogy hamarosan igen tájékozottnak kell lennünk a folteltávolítással kapcsolatos kérdésekben. Mielőtt azonban hatalmas összegeket áldoznánk márkás folttisztítókra (amik egyébként általában csak kb. a foltok 50%-át szedik ki), érdemes megfontolnunk néhány sokkal pénztárcabarátabb megoldást:

maszatos baba

Zsíros foltokra: a legjobban a sima mosogatószerek szedik ki a zsíros foltokat, csak egy kicsit kell a foltra kenni, hagyni állni, aztán mehet a többi ruhával a mosógépbe.

Gyümölcsfoltokra, kakaóra: a többségét a sima házi mosószappan kiszedi, amit nem, azt a Vanish szappannal tudjuk kiszedni vagy, ha folyékony mosószert használunk, abból tehetünk rá mosás előtt egy kicsit.

Makacs foltokra: az ecetes áztatás segíthet.

Szinte minden foltra: a napon való szárítás meglehetősen makacs foltokat is ki tud szedni mindenféle előzetes kézi mosás és egyéb hókuszpókusz nélkül. Ha tehát mosás után foltok maradnak a ruhában, terítsük ki a napra, és alig fél óra alatt eltűnhet a folt!

Minden foltot miután rátettük a folttisztítót (szappant vagy mást) egy körömkefével érdemes megcsiszatolni párszor.

Forrás: Kismamablog.hu

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media