Gyümölcs fagyasztása őszre
A nyári babáknak sem kell lemondaniuk a nyár üde gyümölcseiről. Kedves kismamák, gondoskodjatok előre arról, hogy a gyümölcs eredeti ízét ismerhessék meg kisbabáitok ősszel, vagy akár télen is.
Bármindenféle gyümölcsöt nem lehet fagyasztani, de akadnak olyanok, amik fagyasztást követően is megőrzik üde zamatukat. Azok a kisbabák, akik ősszel, vagy télen kezdik el kapni az első falatokat, szívből fognak örülni annak, ha a "majdnem azonos ízű konzervek" helyett változatos, és valódi gyümölcsízekkel ismerkedhetnek meg.
Őszi- és sárgabarack fagyasztása: A gyümölcsöket mossuk, majd hámozzuk meg. Turmixgépben pépesítsük le teljesen homogénre. Tejtároló dobozba, vagy tejfölös dobozba, esetleg 2 dl-es műanyag pohárba adagolva, gondosan lezárva fagyasszuk le őket.
Meggy fagyasztása: Mossuk, majd szárazzuk le a meggyszemeket. Alaposan csepegtessük le őket, majd kis nylonzacskókba porciózva (20-25 szem) fagyasszuk le. Télen almával, banánnal keverve kitűnő csemege lehet.
Málna fagyasztása: A málnát mosatlanul kell lefagyasztani, ellenkező esetben szétesnének a szemek. Távolítsuk el ugyanakkor a szárát. Kiolvasztani mindig a hűtő normál részében érdemes, így egyben maradnak a szemek (ez mondjuk süteménysütéskor fontosabb szempont). Olvasztás után mossuk meg alaposan, pépesítsük, majd szűrjük át a magok miatt. /1 éves kor előtt nem ajánlott./
Áfonya fagyasztása: Mossuk meg a szemeket, majd csepegtessük le. 20-25 szemet adagoljunk egy-egy zacskóba. Szintén almával, őszibarackkal keverve nagyon ízletes. Nem mellékes a magas vitamintartalma sem!
Forrás: Rita konyhája