2023. november 28., kedd - Stefánia napja

mt

Gyümölcs fagyasztása őszre

2023-07-12 23:03:11

A nyári babáknak sem kell lemondaniuk a nyár üde gyümölcseiről. Kedves kismamák, gondoskodjatok előre arról, hogy a gyümölcs eredeti ízét ismerhessék meg kisbabáitok ősszel, vagy akár télen is.

Bármindenféle gyümölcsöt nem lehet fagyasztani, de akadnak olyanok, amik fagyasztást követően is megőrzik üde zamatukat. Azok a kisbabák, akik ősszel, vagy télen kezdik el kapni az első falatokat, szívből fognak örülni annak, ha a "majdnem azonos ízű konzervek" helyett változatos, és valódi gyümölcsízekkel ismerkedhetnek meg.

barack


Őszi- és sárgabarack fagyasztása: A gyümölcsöket mossuk, majd hámozzuk meg. Turmixgépben pépesítsük le teljesen homogénre. Tejtároló dobozba, vagy tejfölös dobozba, esetleg 2 dl-es műanyag pohárba adagolva, gondosan lezárva fagyasszuk le őket.

Meggy fagyasztása: Mossuk, majd szárazzuk le a meggyszemeket. Alaposan csepegtessük le őket, majd kis nylonzacskókba porciózva (20-25 szem) fagyasszuk le. Télen almával, banánnal keverve kitűnő csemege lehet.

Málna fagyasztása: A málnát mosatlanul kell lefagyasztani, ellenkező esetben szétesnének a szemek. Távolítsuk el ugyanakkor a szárát. Kiolvasztani mindig a hűtő normál részében érdemes, így egyben maradnak a szemek (ez mondjuk süteménysütéskor fontosabb szempont). Olvasztás után mossuk meg alaposan, pépesítsük, majd szűrjük át a magok miatt.  /1 éves kor előtt nem ajánlott./

Áfonya fagyasztása: Mossuk meg a szemeket, majd csepegtessük le. 20-25 szemet adagoljunk egy-egy zacskóba. Szintén almával, őszibarackkal keverve nagyon ízletes. Nem mellékes a magas vitamintartalma sem!

Forrás: Rita konyhája

Rita konyhája hirdetés
Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media