Sárgarépás rizs
Sárgarépás rizs
![]() |
Sárgarépás rizs (10 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 30 perc) |
Az elkészítés menete:
A hagymát, sárgarépát és a zöldséget megtisztítjuk, lereszeljük, majd a margarinon picit megfuttatjuk. Ráöntjük a rizst, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel. Pici só hozzáadása után, fedő alatt puhára pároljuk.
TIPP:
-
Ha túl száraznak találom, egy kis narancslevet öntök rá a végén.
- Szoktam még készíteni csirkemellel is. Akkor azt - pici kockákban - a zöldségekkel együtt megpirítom az elején.
- Lehet főtt csirke májat reszelni bele a végén.
- Megszórhatjuk reszelt sajttal is.
- Répa helyett készülhet brokkolival, karfiollal, cukkinivel, vagy bármely zöldséggel.
- Családnak köretként is nagyon finom.
Jó étvágyat a picuroknak!
A receptet beküldte: Nagy Nikolett (Zalaegerszeg)
Vegyél részt Te is "Bébiétel egészségesen" receptversenyünkön! Küldd be hozzánk kedvenc receptedet, és értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!