Banán-alma püré
Banán-alma püré "Kriszta" módra
Banán-alma püré (4 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 5-10 perc) |
Az elkészítés menete:
Először a kölesgolyókat tesszük az aprító gépbe, és
teljesen porrá törjük. Külön tálba öntjük. Ezután a meghámozott banánt karikákra
vágjuk és az aprító gépbe tesszük. (A banánt is érdemes felhasználás előtt alaposan megmosni, hiszen az importálás során olyan vegyi anyagokkal permetezik, amelyek ugyan a gyors érést meggátolják, de az emberi szervezetre kifejezetten káros.) Az almákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, felszeleteljük, és a feldarabolt banánhoz adjuk. Az alma és banán egyveleget összetörjük a géppel, míg teljesen pépes nem
lesz. Amikor végeztünk a püré elkészítésével, akkor a kölesport
hozzáöntjük és kis ideig tovább keverjük.
Az így elkészült pép azonnal fogyasztható, levegővel érintkezve hamar megbarnul, így tárolgatni nem érdemes.
TIPP:
-
A kölesgolyók helyett rizsgolyó vagy kukoricagolyó is felhasználható, vagy 7 hónapos kortól akár háztartási kekszet, s ha allergiás beteg nincs a családban, akkor 8-10 hónapos kortól (a tejet- és tojást tartalmazó ételek bevezetése után) akár babapiskótát, vagy más kekszet is tehetünk bele.
-
A gyümölcsöket keverni ugyan nem javasolt, hiszen az a cél, hogy a gyermek megismerje és megszeresse a gyümölcs valódi ízét, de sok "finnyás" baba kedvére tehetünk, ha az alma savanykás ízét a banánnal megédesítjük.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet beküldte: Tarcsafalvi Krisztina (Vácegres)
Vegyél részt Te is "Bébiétel egészségesen" receptversenyünkön! Küldd be hozzánk kedvenc receptedet, és értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!