Rakott sárgarépa
Rakott sárgarépa (mikrohullámú sütőben)
![]() |
Rakott sárgarépa (12 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 45 perc) |
Az elkészítés menete:
A sárgarépát megmossuk, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Jénai tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk, és mikrohullámú sütőben 15 percig főzzük. Közben a húst megmossuk, ledaráljuk és a vajon megpirítjuk, majd 2 dl vízzel addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. A joghurt felébe belekeverjük a tojást és a fűszereket. A megfőtt sárgarépát lecsepegtetjük, harmadát a jénaiba tesszük, és szépen elrendezzük. Rásimítjuk a hús felét, majd megint répát, ismét a hús másik felét és a maradék répát. Leöntjük a maradék joghurttal, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és mikrohullámú sütőben fedő nélkül 20 percig főzzük. Ebből a mennyiségből 2 adag lesz, így egyszerre készül el a kicsi ebédje és vacsorájaTIPP:
-
Ha még egészségesebbé szeretnénk tenni az ételt, mikrohullámú sütő helyett tűzhelyen párolhatjuk, és sütőben süthetjük. Egyes elméletek szerint ugyanis a mikrohullámú sütő az ételek szerkezetét átalakítja, a táplálékot egészségtelenné teszi. (Hozzáteszem, az elméletet olvastam, de a levezetést, a bizonyítást még nem találtam sehol. - a szerk.)
Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a képeket beküldte: Kiss Lászlóné (Budapest)
Vegyél részt Te is "Bébiétel egészségesen" receptversenyünkön! Küldd be hozzánk kedvenc receptedet, és értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!