2024. július 12., péntek - Dalma, Izabella napja

mt

Játék zseblámpával III.

Éjszakai lámpás

Készítsük a gyerekekkel együtt. Vegyünk egy kisebb méretű papírzacskót. Díszítéssel, festéssel, rajzolással készítsünk belőle különböző figurákat (katicabogár, pillangó, bohóc, robot, tündér, stb.) Vághatunk rá szemeket, mosolygó szájat. A kivágott részeket lyukasan is hagyhatjuk, vagy a zacskó belsejében más színű, vékony papírral befedjük. Ha nem vágunk, akkor ragaszthatunk rá kívülről, mozgó szemeket, pompon orrot vagy barmi mást, attól függ, mit készítünk.

lámpa


A "fejére" ragaszthatunk fonal, vagy szalaghajat, zsenília drótot csápoknak, ha pl. katicabogarat vagy pillangót csinálunk. Ha elkészültünk a díszítéssel, tegyük bele a zacskóba a zseblámpát, és kössük össze a zacskó szája fölött egy vastagabb befőttes gumival. A lámpa kapcsolója természetesen maradjon kívül.

Este, lefekvéskor kapcsolja be a gyermekünk a közösen készített lámpát, tegye az agya melle, hadd vigyázzon kis gazdája álmára egész éjjel.

Egy másik változata ennek, ha két melyebb papírtányért tűzünk össze a díszítésük után, és a két tányér közé erősítjük a zseblámpánkat. Célszerűbb ebben az esetben vékony szárú lámpát használni.

Ezek a lámpások amellett, hogy kedves díszei lehetnek a szobának, talán még a sötétben félő gyerekeknek is segítségül szolgálhatnak.

Jó szórakozást kívánok!

Köszönjük ezeket a jó kis játékokat dulinak!

Ha neked is van hasonlóan nagyszerű, kipróbált játékod, oszd meg velünk!

Küldd be hozzánk Te is kreatív ötleteidet!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media