2024. július 13., szombat - Jenő napja

mt

Játék a zoknikkal

A minap zoknikat válogattunk. Nálatok is sok baba-, gyerek zokni gyűlt össze, vagy csak én vittem túlzásba a vásárlást? :) Ha mar sok a zokni, legalább lehet egy jót játszani.

zokni

Mi ezeket játsszuk/játszottuk:

Egész piciknek (1 éves vagy annál kisebbeknek):

- Tekerjük fel a zoknipárokat kis labdákká, és gurigázzunk velük.

- Dugjunk el valamilyen apró játékot a föltekert zoknikba, hogy megfogva a pici érezze, hogy van benne valami. Kérjük meg, hogy keresse meg, nyissa szét, találja ki, mi lehet az eldugott "kincs". (Ezt az ötletet Nszilvi sugallta. Köszönet érte.)

- Zokni eső: Tegyük bele a széthajtogatott zoknikat egy szatyorba, majd a két végénél fogjuk meg es szórjuk ki őket a fejünkre, vagy csak egyszerűen fölmarkolva a zoknikat dobaljuk föl a magasba. A picik imádják, de még a nagyobbak is, és teljesen veszélytelen.

2 évesekkel már próbálkozhatunk a zoknik párosításával:

Összekeverjük jól a zoknikat, és kérjük meg a babócánkat, hogy keresse meg mindegyik párját, nehogy szomorúak legyenek a társaik nélkül. Ha megtalálják, tapsoljunk, örüljünk, táncoljunk. :) Még a kezünkre is felhúzhatjuk a zoknipárokat. Sőt, ha a kezünkre húzzuk, bábozhatunk is. Nekünk egy csíkos térdzokni "kígyónk" van.

Meg nagyobbakkal pedig menjünk el a krokodilok szigetére:

A krokodilok éppen a napon sütkéreznek. A fölöttük átívelő hídról valaki véletlenül beejt a krokók közé valami - számára értékes - dolgot. Úgy kell kihoznia azt a valamit a krokók közül, hogy egy hüllőre se lépjen rá. Vagyis zoknikat teszünk a földre (ezek lesznek a veszélyes krokók), akkora távolságban egymástól, hogy gyermekünk lábfeje épp elférjen közöttük. Bedobunk a zoknik közé egy babzsákot vagy egy kispárnát, de pici labda is megfelel, ha nem gurítjuk messzire. Ezek után a manócskánk dolga az, hogy úgy hozza ki a bedobott tárgyat, hogy ne lépjen rá egy zoknira sem.

Nagyobb gyerekeknek nehezíthetjük azzal, hogy nekik mindezt fél lábon kell végrehajtaniuk.

És végül, amit imád a fiam:

Zoknikat húzunk az egyik lábunkra úgy, hogy a sarkunk fedetlen maradjon, vagyis csak félig húzzuk föl. Négykézlábra ereszkedünk, és az a feladat, hogy a le kell egymás lábáról húzni a zoknit. Persze mindent meg kell tenni azért, hogy ez a másiknak ne sikerüljön. (Kis engedményt azért adhatunk.)

Nálunk ezt a játékot mindig hatalmas sikongatás kíséri. Általában ketten játsszuk, de ha apa itthon van, akkor még nagyobb a muri. :)

Jó szórakozást!

Köszönjük ezt a jó kis játékot dulinak!

Ha neked is van hasonlóan nagyszerű, kipróbált játékod, oszd meg velünk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media