2023. november 28., kedd - Stefánia napja

mt

Játék zseblámpával II.

2023-11-11 23:07:21

Szivárványvarázs

Nem látott meg gyermekünk szivárványt? Ne varjunk nyárig, ráadásul akkor sem biztos, hogy elcsípünk egyet. Varázsoljunk szivárványt mi magunk a sötét szobában!

Töltsünk meg vízzel egy szelesebb szájú üveget, vagy poharat. Állítsunk bele ferdén egy tükröt. Tegyük egy asztalra, vagy székre a szobában, ahol szivárványt akarunk lesni, és kapcsoljuk le a villanyt. Világítsuk meg a pohár tükrös oldalát! Pillantsunk a hatunk mögé a falra, és ámuldozzunk, gyönyörködjünk a csodálatos színekben pompázó szivárványban. Ha elsőre nem sikerülne, világítsunk a tükörre különböző szögekből, vagy igazgassuk meg a tükröt a pohárban. Érdemes előbb egy próbát tartanunk, mielőtt a mar nagyobbacska (3 év körüli) gyerkőcünknek megmutatnánk, hogy biztosak legyünk a sikerben.

szivárvány

Éjszakai vadászat

Az egyik kedvenc esti, lefekvés előtti játékunk az éjszakai vadaszat. Rejtsünk el a szobában, vagy nagyobb gyerekek számára akar a lakás több pontján is, kis plüssállatokat (de persze barmi más is megfelel). Adjuk a kezükbe a zseblámpát, a fejükre tehetünk egy "vadászkalapot", kapcsoljuk le a villanyt és kezdődhet az éjszakai szafari. A zseblámpa fényének segítségével meg kell találni a rejtőzködő állatokat. A kisebbek számára könnyen megtalálható helyre tegyük az állatkákat, és együtt induljunk a keresésükre. Ha a keresés közben közelről rávilágítunk a szobanövényeinkre, hatalmas árnyékuk betölti a falat, és rögtön a dzsungelben érezhetjük magunkat. (A kisfiam imádja, de lassan mar nem tudom hova rejteni a játékokat. A hátránya viszont az, legalábbis nálunk, hogy újra es újra játszani szeretne, a lefekvés pedig csak tolódik, tolódik, tolódik...)

dzsungel

Jó szórakozást kívánok!

Köszönjük ezeket a jó kis játékokat dulinak!

Ha neked is van hasonlóan nagyszerű, kipróbált játékod, oszd meg velünk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media