2024. május 21., kedd - Konstantin napja

mt

22. hét 4D felvételek

Ezen a héten a baba már fél kilós és 28 cm hosszú. Körülbelül. A hét elején, és a hét végén mért adatok eltérhetnek egymástól, ezért, ha pár deka vagy 1-2 cm különbség van a mért és az itt olvasott adatok között, azért nem kell megijedni. Ezek a számok csak az átlagos baba, átlagos súlyát mutatják hét közepi napokon.

Csöppségünk bőrét lassan teljesen behálózzák a vérerek, ezért már nem átlátszó, hanem vöröses színű. Hiányzik még a vékonyka zsírréteg ahhoz, hogy csodaszép rózsaszín legyen, és persze még egy jó pár hét.

Ez az a határ, hogy ha betöltött 22 hetes baba megszületik, akkor már nem vetélésnek tekintik, hanem koraszülésnek, így mindent megtesznek azért, hogy a picúr életben maradjon.

A 22. hétben járva a kismanó rugdosását már nem csak az édesanya érezheti, hanem akár az apuka is, ha tenyerét a pocakra teszi. Viccesnek fogja Ő is találni, ha a kicsi csuklik odabent. Fontos, hogy ezt Ő is megtapasztalja. Ezáltal már most, a születés előtt kialakulhat benne az Apa-tudat, és megalapozhatjuk ezzel az Apa-fia/lánya viszonyt is.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media