2024. május 21., kedd - Konstantin napja

mt

24. hét 3D képek

A 24 hetesen beindult szülést már nem vetélésnek, hanem koraszülésnek nevezik. A 24 hetes babákat jó eséllyel tudják már életben tartani a mai modern eszközökkel. Bár, a csöppnyi tüdő még igencsak fejletlen, de az inkubátor tiszta levegője, és a tüdő erősödését elősegítő szerek mind a pici segítségére lennének. Jó eséllyel válhat belőle egészséges kisgyermek.

Ettől a héttől nevezik a kicsit infansnak az orvosok. Már nem magzat, hanem gyermek. Az infans ugyanis azt jelenti, hogy olyan gyermek, aki még nem tud beszélni. (A római jogban pl. a 7 éves kor alatti gyermekeket nevezik így, tehát már gyereknek tekinti a csöppet a római jog is.) Viszont a legújabb kutatások szerint az anyanyelv elemeit, hangsúlyát, ritmusát már ilyenkor elsajátítja, és születése utána a saját anyanyelvének ritmusán, hanglejtésén sír. Érdekes igaz?

A bőre alatt a zsírréteg még igencsak vékonyka, azért bőrének színe még pirosas, sokat kell híznia, hogy rózsaszín csöppség legyen belőle, és testalkatát tekintve is igen vékonyka még. Nem elsősorban ezen a héten szokták a kicsiket 4D ultrahanggal vizsgálgatni, mert a vékony testalkat még riasztó lehet.

ultrahang
ultrahang
ultrahang
ultrahang
Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media