2021. május 06., csütörtök - Frida, Ivett napja

mt

Csecsemőkori reflexek 6. - Moro-reflex

2020-06-17 23:30:42 - Adrienn

A csecsemő hangosan, hirtelen felsír, karjait szérveti, ujjait kimerevíti, majd karoló, ölelő mozdulatot végez, ha hirtelen zajt hall, érzi a fejének emelkedését, vagy akár akkor is, ha a hőmérséklet hirtelen megváltozik.

A baba ezekben a helyzetekben megriad, karjait széttárja, egy pillanatig meg is dermed, majd a teste előtt keresztezi karjait, mintha valami biztonságos dolgot szeretne megölelni. Előfordul, hogy mindezt hangos visítás kiséretében teszi meg.

Csecsemőkori reflexek 6. - Moro-reflex
A Moro-rexlex a terhesség kilencedik hetében már megjelenik, és a mama pocakjában gyakorolja a kicsi lubickolás közben. A születést követő negyedik hónap végéig általában legátlódik. Onnantól kezdve a gyermek már normális összerezzenési reakciót ad ezekre az ingerekre.

Akiknél a Moro-reflex fennmarad, azok félénkebbek, ijedősebbek, túlérzékenyek, ingerlékenyek lehetnek, vagy akár szorongás is megfigyelhető náluk.

Bátori Adrienn
mozgásterapeuta

Felhasznált irodalom: Sally Goddard Blythe (2014 , Medicina Kiadó): Akaratlagos figyelem, biztos egyensúly, csodálatos összhang

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media