2023. november 28., kedd - Stefánia napja

mt

A dolgozó anyák reggel 7-től este 11-ig talpon vannak

2023-06-08 23:16:12

Még mielőtt elindulnának munkába, három órát serénykednek otthon a dolgozó anyák, akik ezzel annyi kalóriát égetnek el, mintha egy órán keresztül bicikliztek volna.

Vasalással, ágyazással, a gyerekek hajának megfésülésével és egyéb aprónak tűnő házimunkával a nők nagyjából 500 kalóriát égetnek el reggelente, még mielőtt napjuk ténylegesen elkezdődne és elindulnának a munkába - derül ki a brit kenyérgyártó cég, a Hovis felméréséből.

anya

A megkérdezett dolgozó anyák közül tízből hat mondta azt, hogy napjuk már reggel hét óra előtt elkezdődik, és este 11 körül kerülnek ágyba. Negyedük vallotta be, hogy az eseménydús reggeleken kihagyják a reggelizést, 59 százalék pedig azt mondta, hogy kevesebb, mint 5 perc alatt befal valamit, harmaduk pedig le sem ül evés közben.

A dolgozó anyák 44 százaléka valamilyen egészségtelen étellel (csipsszel vagy péksüteménnyel) indítja a napot, hogy délig elűzze az éhséget.

Márpedig a felmérést készítő cég táplálkozási szakértője szerint három órával a munka előtt egy anyukának nagy szüksége van az egészséges, kiadós reggelire. "A reggeli kihagyása azt jelenti, hogy inkább bekapnak valami egészségtelent délelőtt, ami mozgásban tartja őket" - tette hozzá Lindsey Ormond.

Forrás: Polgár Infó

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media