Sóska-spenót főzelék
![]() |
Sóska-spenót főzelék (8 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 25 perc) |
Az elkészítés menete:
A sóskát és a spenótot folyó víz alatt alaposan megmosom, majd együtt megdinsztelem, pici vizet adok hozzá, majd botmixerrel pépesítem. Pici sóval, cukorral, egy kk. olíva olajjal elkeverem. Közben a burgonyát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, apró kockákra vágom, annyi vízben, hogy éppen ellepje puhára főzöm - esetleg egy pici sót teszek a főzővízbe, a levétől leszüröm, majd villával összetöröm. A tört krumplit és a sóska-spenót szószt együtt tálalom, a tetejére egy kis reszelt sajtot szórok.
Elkészíthető mixként, hogy a sóska-spenót szószt, a tört krumplit és a sajtot összekeverem, a krumpli levével hígitom ha szükséges, esetleg egy kanál tápszert is lehet bele tenni, így még laktatóbb az étel. A végén még egy rövid időre visszateszem a tűz fölé, de csak éppen összeforralom.
TIPP:
- A sajton kívül feltétnek legközelebb csirkemell, vagy csirkemáj is adható, így változatossá tehetjük az étkezést.
- Sóska-spenótal: azért jó a kettőt együtt,i
mert nem lesz annyira savanyú, igy a baba is szívesen megeszi. Nem beszélve arról, milyen
finom és egészséges a kettő így együtt és külön-külön is.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet beküldte: Bádonyi Oszkárné (Budapest)
Vegyél részt Te is "Bébiétel egészségesen" receptversenyünkön! Küldd be hozzánk kedvenc receptedet, és értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!