2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Sóska-spenót főzelék

2008-10-24 00:50:27

spenót

Sóska-spenót főzelék

(8 hónapos kortól)

Hozzávalók:

  • Egy marék sóska,
  • Egy marék spenót,
  • 1 kisebb burgonya,
  • egy kevés reszelt sajt,
  • 1 kk. olíva olaj,
  • csöppnyi só, cukor,
  • kevés víz.

(Elkészítési idő: 25 perc)

Az elkészítés menete:

A sóskát és a spenótot folyó víz alatt alaposan megmosom, majd együtt megdinsztelem, pici vizet adok hozzá, majd botmixerrel pépesítem. Pici sóval, cukorral, egy kk. olíva olajjal elkeverem. Közben a burgonyát folyó víz alatt megmosom, meghámozom, apró kockákra vágom, annyi vízben, hogy éppen ellepje puhára főzöm - esetleg egy pici sót teszek a főzővízbe, a levétől leszüröm, majd villával összetöröm. A tört krumplit és a sóska-spenót szószt együtt tálalom, a tetejére egy kis reszelt sajtot szórok.

Elkészíthető mixként, hogy a sóska-spenót szószt, a tört krumplit és a sajtot összekeverem, a krumpli levével hígitom ha szükséges, esetleg egy kanál tápszert is lehet bele tenni, így még laktatóbb az étel. A végén még egy rövid időre visszateszem a tűz fölé, de csak éppen összeforralom.

TIPP:

  • A sajton kívül feltétnek legközelebb csirkemell, vagy csirkemáj is adható, így változatossá tehetjük az étkezést.
  • Sóska-spenótal: azért jó a kettőt együtt,i mert nem lesz annyira savanyú, igy a baba is szívesen megeszi. Nem beszélve arról, milyen finom és egészséges a kettő így együtt és külön-külön is.

Jó étvágyat kívánok!

A receptet beküldte: Bádonyi Oszkárné (Budapest)

Vegyél részt Te is "Bébiétel egészségesen" receptversenyünkön! Küldd be hozzánk kedvenc receptedet, és értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media