2021. május 07., péntek - Gizella napja

mt

Húsvéti készülődés

2015-04-11 23:28:32 - Adrienn

Kézműves játszóház volt a múlt héten a kislányom óvodájában. Minden évben megrendezik, és minden évben osztatlan, elsöprő sikere van a rendezvénynek. Az óvónénik lázas készülődéssel egy-egy barkácsolni valót tesznek elénk kiszabva, kivágva, kimérve, mi meg gondosan összerakjuk a szebbnél-szebb holmikat. Ezúttal húsvéti mindenféleségeket gyártottunk. Megosztom veletek, hátha Ti is kedvet kaptok a papírgyönyörűségek elkészítéséhez.

Húsvéti készülődés

Ez egy gyertyatartó. Két színű kartonból készült, a közepén pedig egy cikk-cakkos lyuk, amibe a gyertyát beillesztettük. A levélke csak ráadás.

Húsvéti készülődés

Nincsen húsvét nyuszi nélkül. Egyszerű applikáció, mégis meseszép. Sablon nem is nagyon kell hozzá, ha nem pont ilyenre sikerül a saját gyártmány az sem baj, hiszen minden nyuszi más és más.

Húsvéti készülődés

Tavaszi virág a húsvéti asztalra. A legjobban a szirmai tetszenek, ahogy a ceruzára feltekerve ilyen csíkos mintázatot kap. A közepe muffin papír, de akár mi is készíthetünk valamit a helyére. Az sem baj, ha csak egy egyszerű körlapocskát ragasztunk oda. A virágszirmok miatt eleve sikerre ítélt a dolog.

Húsvéti készülődés

Klasszikus bárány, kicsit másképp. Hurkapálcára ragasztottuk, úgyhogy akár virágváza, akár cserepes virág dísze lehet. A legjobban a frufruja tetszik, ahogy a rafiadarabkákat a két oldalú ragasztóval a helyére rögzítettük.

Húsvéti készülődés

Mondhatnám, hogy rongyláb nyuszi, de inkább csak madzagláb legyen a neve, merthogy a kézfejeket, lábfejeket egy-egy kis madzagocska köti a testéhez. Tetszetős megoldás.

Húsvéti készülődés

Az egyszerű tojásokat feldobja, ha egymás alá szalagra ragasztgatjuk őket, és amolyan girlandként feldíszítjük vele a szobát. A tojások díszítését sem kell túlszofisztikálni. Néhány pötty a lyukasztóból, vagy pár kiszúrt virág az egész. Egyszerű, de nagyszerű.

Húsvéti készülődés

Ez a tyúkocska az előző tojásoknak egy továbbfejlesztett változata. Igazából akármi lehet a tojás alakú papírokból. Hímes tojás, vagy tyúk, nyuszi, bárány. Csak fantázia kérdése.

Húsvéti készülődés

Pálcikás harangvirág vagy tulipán. Ez is nagyon egyszerű, pláne, ha már minden alkatrész ki van vágva hozzá. Egy 3-4 éves gyerek teljesen önállóan össze tudja ragasztgatni kevés instrukció után. Az arc megrajzolása pedig külön kihívás a csöppségeknek. Az én lányom például direkt himlős tulipánarcot rajzolt. Eredetileg szeplőt szeretett volna, de véletlenül pirossal rajzolta, innen az ötlet.

Remélem, sikerült néhány ötletet, vagy egy kis inspirációt adni a közelgő húsvét színesebbé tételéhez.

Jó munkát kívánok!

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:
Hozzászólások
 • Adrienn
  2012-04-05 17:23:49
  Azért szeretem az ilyen húsvéti kézműves játszóházat, mert 2 óra alatt rengeteg dolgot elkészítünk, így nekem itthon már csak minimálisan kell készülni. Most pedig, hogy a csöppecskével kell sokat foglalkozni, ez direkt jól jön. Persze hazajövetel után azonnal megkaptam Lillától, hogy "Anya, akkor most csinál Te is kézművest nekem!" :) Jó fej lányom van! :)
 • vadtigris21
  2012-04-09 15:07:32
  hát igaza is van. :)én csak egy barit csináltam még 2 hete de 10 perc alatt részenként :)

  nagyon jók az ötletek.
  kis ügyik
  majd ha van egy kis energiám akkor csinálok utólag mert van pár ami nagyon tetszik :)

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

 • PocakkalHétről-hétre
  • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media