2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Ehető nyaklánc

lánc

Ehető nyaklánc

Kellékek:

  • Fél méter vastagabb cérna, hímző cérna,
  • puffasztott köles, puffasztott kukorica, puffasztott amaránt, ízesített gabonagolyók.

Eszközök:

  • Nem túlságosan hegyes, esetleg kisebb zsákvarró tű.

Az elkészítés menete:

A gabonagolyókat és puffasztott mindenféléket sorba rendezzük, mintha gyöngyök lennének, olyan sorrendben, ahogy szeretnénk őket felfűzni. A cérnát befűzzük a tűbe, és a csemeténk kezébe adjuk. Ha mégpicike a művelethez, akkor inkább mi fűzzük, az ő feladata pedig az adogatás legyen. Igazán kreatív kis láncocska készülhet, ha egy pöttöm rakja sorba a szemeket.

Közösen felfűzzük a golyócskákat. Az apróbb szemeket óvatosabban szúrjuk a tűre, mert könnyebben szétrepedhetnek, szétpattanhatnak. A lánc közepére még kis medált is tehetünk egy amaránttallérból.

Ha a nyakláncot elég hosszúra fűztük, a két végét összecsomózzuk, majd a fölösleget levágjuk, de csinálhatunk belőle kígyót vagy kukacot is.

Figyeljünk arra, hogy a gyermek a cérnát ne egye meg,  a nyaka köré szorosan ne tekerje, és viselés közben ne akadjon be semmibe!

TIPP:

  • Célszerű tízórai időben készíteni, így ha egy pár szemet megeszik a pöttöm, akkor már csak gyümölcsöt kell mellé adni.
  • Ha így adjuk elé egy tányéron, akkor ha véletlenül kiborítja, akkor nem gurul szét, és a cérnáról könnyen lemajszolja majd a kicsi.
  • Válasszunk olyan gabonapelyheket, amiket szeret, szívesen fogyaszt.

Feltöltötte: Adrienn.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media