2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

Tulipánok hajtogatva

Tulipánok hajtogatva
Tulipánok hajtogatva

Kellékek:
  • Piros és zöld színű papaír,
  • hurkapálca,
  • ragasztópisztoly.

Az elkészítés menete:

A tulipán hajtogatása nagyon egyszerű művelet. Egy 5-6 éves gyerek már simán meghajtogatja kis segítséggel. Általában a végső, felfújás nem megy nekik eléggé, úgyhogy vagy többször mutassuk meg, vagy legyünk türelmesek, és ne akadjunk ki, ha kirepül, szélnyílik, nyálas lesz, vagy nem sikerül elsőre.

Találtam egy nagyszerű videót, ami lépésről-lépésre megmutatja, hogyan kell hajtogatni a tulipánt, így nem vágok be külön fázisfotókat.

Ha kedvet éreztek Ti is hozzá, akár az egész balkonládát teletűzdelhetitek, vagy az ablakban a cserepeket még virágzás előtt díszíthetitek ilyen, vagy ehhez hasonló virágokkal.

Én annyit módosítottam a videón látható szárkészítéssel kapcsolatosan, hogy egyszerűen egy hurkapálcát tettünk a tulipán szárának, amit egy pöttynyi ragasztóval véglegesen rögzítettünk. A levelet pedig ehhez a szárhoz szintén csak hozzáragasztottuk.

A kicsik nem minden esetben tudják végighajtogatni, nem mindig van türelmük még levelet is hajtogatni, így ők csak egy hosszúkás levélformát kivághatnak a zöld színű papírból, és elég csak ezt hozzáragasztani a hurkapálcához.

Jó szórakozást kívánok!

Feltöltötte: Adrienn.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media