2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Kavicsrajzok

2023-06-01 23:03:20

teki

Kavicsrajzok

Kellékek:

  • Kavicsok,
  • alkoholos filctoll több színben.

Az elkészítés menete:

A nyaralások alkalmával tengerparton, folyó- vagy tóparton szedett, aránylag szabályos (de lehet akár szabálytalan) köveket tisztítsuk meg a homoktól és a sótól. Azért szuper elfoglaltság kavicsokra rajzolni, mert tulajdonképpen nem is kell hazahozni a kavicsokat ahhoz, hogy rajzoljunk rájuk, hanem már ott a helyszínen, a parton alkothatunk. A ragyogó napsütés is nekünk dolgozik, mert hamar megszárítja a megmosott köveket.

Ezek után csak ki kell találni, hogy mi legyen a kavicsra rajzolva. Felhasználhatjuk az egész felületet, mint pl. a teknősnél, katicánál... stb., de rajzolgathatunk csak úgy különböző formákat, mint mondjuk az elefántnál. Az alkoholos filc nagyon szép nyomot hagy a kő felületen, úgyhogy hamar kedvet kap az ember, hogy összefirkálja az egész partot.

A kész alkotások alját dátumozzuk, s a lelőhelyet, a nyaralás helyét tüntessük fel rajta. Szép ajándék szülőknek, nagyszülőknek. És a legédesebb, ha a család legkisebb tagja firkálhat saját kezűleg. Hagyjuk csak alkotni. A végén, ha össze is keni magát, a tinta a nyaralás végéig biztosan lekopik, de kevés alkohollal, dezodorral vagy parfümmel, vatta segítségével akármikor lemosható.

Tipp:

Valamelyik évben egy meghívás emlékeként köszönőkavicsokat gyártottunk. A felirat ómagyar rovásírással egy kedves köszönősor volt egy dátummal. A betűket itt is meg lehet tekinteni, de ne feledd, hogy őseink jobbról balra haladtak az írásban.

További szép alkotások:

Napocska és holdacska
Picibabák
Katica és gomba, vagy pöttyös labda
Kacsa és lepke
Elefánt
Vár

Jó munkát kívánok!

Feltöltötte: Adrienn.

Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media