2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Papírra varrás - Tulipán 1.

A papírra varrás egy ősi japán technika. Az internet tele van a bemutatásával, leírásával, végtelen számú sablon található az internetes oldalakon. Én mégis tulipán-lázban égek, és valamikor régen varrtam egy ilyen szépséget, aminek a fotójára most bukkantam rá. Gyorsan rajzoltam hozzá egy sablont, hogy ha nektek is kedvetek támad, akkor könnyedén elkészíthessétek.

Papírra varrás - Tulipán 1.Az elkészítés menete:

1) Válassz megfelelő színű, méretű anyagokat. Az apró fecnik ilyenkor kincsek lehetnek. Próbálgass, esetleg varrj össze több, kisebb részt, hogy a sablonnak megfelelő méretű anyagdarabot kapj.

2) Nyomtasd ki a sablont egy példányban, rajzold át egy sütőpapírra, és a kinyomtatott sablont a vonalak mentén vágd szét. (Persze itt több technika létezik. Van, aki vetexre rajzolja, van aki kalappapírra, van aki sütőpapírra, van aki zsírpapírra.)

3) A kinyomtatott papírt vágd szét a vonalak mentén, és egyenként helyezd rá az anyagdarabok színére, majd minden egyes kis részletet a varrásszélességet ráhagyva vágd körbe. (És itt is van olyan, aki nem vágja ki ekkor az alkatrészeket, hanem csak miután felvarrta, de azt hiszem, hogy ehhez picit több gyakorlat kell.)

4) A zsírpapír hátuljára helyezzük az előre kivágott anyagdarabokat, és kizárólag a vonalak mentén varrunk a sütőpapír színén. Az elemeket egymás után, a számozás sorrendjében varrjuk egymáshoz, és ha lehetőségünk van rá akkor minden elem felvarrása után vasaljuk le, vagy kisebb részek esetén a körműnkkel simítsuk szét a darabokat, hogy a következő rész felvarrásakor ne gyűrődjön.

5) A kész munkának keretet is adhatunk, egy hozzá illő színből.

Jó munkát, jó szórakozást kívánok!

Papírra varrás - Tulipán 1.

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media