2024. február 25., vasárnap - Géza napja

mt

Égetett cserépszívek

2024-02-07 23:28:10 - Adrienn

Égetett cserépszívek
Égetett cserépszívek
Kellékek:
  • Anyag.

Az elkészítés menete:

Az agyag kiégetéséhez viszonylag magas, 1000 fokos hőmérséklet szükséges, és lényeges, hogy az égetést követően 900 fok körüli hőmérsékleten tartsuk a kiégetett cserepet. Mindebből kifolyólag arra gondolhatnánk, hogy otthon, házilag erre minden hétköznapi eszköz alkalmatlan, viszont kis felületek dekorációs célra való felhasználáshoz akár az otthoni kandallóban is égethetőek. Nem biztos, hogy olyan tartós, mintha bérelt kemencébe égettük volna, de a gyerekek tapasztalatainak bővítésére elegendőnek vélem.

Minden hobbiboltban kapható agyag, amelyet kedvünk szerint formázhatunk. Mi most éppen szíveket készítettünk belőle.

A megformázott, nem túl vastag, és nem túl nagy felületű dísztárgyakat kiszárítjuk. Ez akár több napot is igénybe vehet.

A kiszárított formákat alufóliába csomagoljuk (nehogy kormos legyen), majd az üres kandallóba tesszük. Óvatosan tüzet rakunk a tetején, és mintha egy normál délutáni fűtést végeznénk, tápláljuk a tüzet, vigyázva arra, hogy az alkotásainkat a bedobott rönkökkel meg ne sértsük, össze ne törjük.

A kandallóból a holmikat csak másnap, amikor már teljesen kihűlt, akkor vesszük ki. Akkor óvatosan kicsomagoljuk egy tálcán, hogy a hamu ne szóródjon szét a lakásban.

A szívecskékbe szalagot is fűzhetünk, díszíthetjük vele a lakást, vagy ajándékba is adhatjuk szeretteinknek.

Lelkesebbek még ki is festhetik.

Jó munkát kívánok!

Feltöltötte: Adrienn. Köszönet érte.
Töltsd fel Te is kreatív- és játékötleteidet, receptjeidet, hogy mi is kipróbálhassuk!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media