2021. november 30., kedd - Andor, András napja

mt

Játékok utazáshoz - 4. rész

2021-04-06 23:18:42 - duli

Olvasnivalók és fülbemászók

Könyvet, foglalkoztató füzetet talán mindenki pakol az útra a gyermekének. Alapvetően kétféle könyv, füzet pakolható az útra. Az egyik csoportba sorolnám azokat, amelyeket a gyerek egyedül is tud forgatni, nézegetni, leköti magát vele, a másik csoportba azok a lapozgatók tartoznak, melyeket irányítva érdemes átnézni, vagy mese is van mellette, melyet olvasni kell, így azokat csak szülői segítségével élvezheti teljes egészében a gyerkőc.

könyv

  • Kisebb gyerekeknek válasszunk inkább olyan képeskönyveket, amelyek oldalain sok a nézegetnivaló, amelyekben sok figura, állatka szerepel, hogy minél többet tudjunk beszélni róluk, vagy, hogy Ő önállóan is mesélhessen akár nekünk, akár önmagának. Sok gyerek nagyon jól elszórakoztatja magát is így.
  • Vannak már olyan könyvek, füzetek is, amelyekben az a feladat, hogy bizonyos dolgokat megkeressünk, amelyek elbújtak a képen. Szeretik a gyerekek, érdemes ezért ilyet is beszerezni alkalomadtán. Ha olyan foglalkoztató füzetet választunk, melyben sok a feladat, sok a kérdés, nagy odafigyelést igényel, akkor inkább üljünk hátra a gyerekülés mellé, nehogy a hosszú út alatt a sok forgolódásban felkavarodjon a gyomrunk.
  • A foglalkoztató füzetekben lévő legtöbb feladat megoldásához ceruza is szükséges, de a jármű mozgása zavarhatja a még egyébként is bizonytalan kezecskéket a ceruzavonásban, ezért az is elegendő, ha szóban, illetve ha csupán a kis ujjaikat használva oldják meg a feladatokat, például különbségkereső, párosító vagy útkereső feladatok esetén.
  • Ne hagyjuk ki a sorból a matricás füzeteket sem, amiket azt hiszem minden gyerek szeret. A kisebbekenek segítsünk lehúzni a matricákat, de engedjük, hogy ők ragasszák fel. Nem baj, ha félrecsúszik egy kicsit. A legtöbb nagyáruház rendszeresen rendez pontgyűjtő akciót. A vásárláskor kiadott pontokat össze is gyűjthetjük egy-egy utazás alkalmára.
  • Vigyünk magunkkal zene és mese CD-ket, hogy hallgathassuk az út során.
  • Vagy ha megoldható, vegyünk fel hangokat, például a családtagok, rokonok hangját, különböző ismert zörejeket a lakásban az utcán, és a gyerekeknek ki kell találniuk, hogy miket is hallanak. Már az internetről is le lehet tölteni sok különböző zörejt és hangeffektet (állathangok, eső, égzengés, ajtónyikorgást, fékcsikorgást, stb.) Jó móka!
Írta: duli

Köszönet érte!

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media