2021. november 30., kedd - Andor, András napja

mt

Őszi kirakók

2021-10-17 23:20:16

A türelem, kitartás, memória, figyelem és finommechanika egyidejű fejlesztésére az egyik legjobb dolog a puzzle. Minden gyerek életkori sajátosságait figyelembe véve megtalálhatjuk a boltokban a neki legmegfelelőbb mintájú, formájú, nagyságú és darabszámú kirakót.  Most arra biztatnálak Titeket, hogy ne a játéküzlet polcairól vadásszátok le a drágábbnál-drágább játékokat, hanem próbáljatok meg otthon, együtt kirakót gyártani. Nem kell hozzá semmi extra, csak egy kartonlap és egy kép.

A kartonlapra a kiválasztott képet csak ráragasztod, és egy ollóval darabokra vágod a kész alkotást. Készíthetsz neki külön dobozt is, az sem bonyolult feladat.

A kiválasztott képek legyenek évszaknak, alkalomnak megfelelőek. Én most őszi levelet választotam, és néhány darabra vágtam nektek előre. Csak ki kell nyomtatnotok, és darabolhatjátok is. Viszont nem csak egyenes vonalakkal szabad a darabolást végezni, hanem köralakban, hullámvonalban, cikk-cakkban, ahogy Nektek szimpatikus.

Azért jó ez a fajta puzzle, mert ha megunja a formát a kicsi, akkor csak félre teszitek, és már készíthetitek is a következőt. És akkor sem esik nagy kár a családi kasszán, ha összegyűrődik, tönkremegy. Csak fogd az ollót, és gyárts másikat!

2-3 éveseknek elég, ha csak 4-6 darabból áll egy-egy játék, de egy 6 éves már a legbonyolultabb formákat, és akár 20-30 darabot is képes kirakni. Persze figyelj arra, hogy a nagyon apró darabok igencsak próbára teszik a gyerek türelmét, vedd figyelembe, hogy kicsi gyereknek készíted ezt a játékot.

levél

levél

levél

Megosztás:
Ezt a bejegyzést még nem kommentálta senki.

Új hozzászólás
Ahhoz, hogy új bejegyzést készíthess, előbb be kell jelentkezned a fórumon regisztrált felhasználóneveddel és jelszavaddal.
Ha még nem regisztáltál, itt megteheted.
 
 

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?
Kölyökpark
Mozgásterápia, okosító torna
Moonshine MFG Hungary
LogiLand.hu Webáruház
Rio Rendezvénykaszinó
Dr. Bátori-Kallós Picibaba.hu Verseny

Adaptive Media