2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

Játékok utazáshoz - 1. rész

Mi van a dobozban?

Kismanóknak, akik már a kezecskéjükbe tudnak venni játékokat, adjunk egy kiürített zsebkendősdobozt, amelybe tegyünk néhány apróbb játékot vagy egyéb tárgyat, anyagot, természetesen olyanokat, amelyeket a szájukba véve nem tudnak lenyelni. A gyerekek a doboz közepén lévő nyíláson át bedugva kezecskéjüket, kihalászhatják a játékokat, majd ha a doboz kiürült, visszapakolhatják azokat.

Ujjbábok

Remek kis találmány az ujjbáb. Kis helyen elférnek és nagyon jól elszórakoztathatjuk velük a gyerekeket, vagy ők saját magukat illetve egymást.

Már sok helyen kaphatóak, de mi magunk is készíthetünk:

Vékonyabb dekorgumiból vágjunk ki annyi csíkot, ahány bábot akarunk készíteni. A két végét ragasszuk össze, úgy hogy egy gyűrűt kapjunk. A hosszát és a szélességét úgy válasszuk meg, hogy rá tudjuk húzni akár a mi, akár a gyerkőc ujjaira. A bábokat szintén készíthetjük dekorgumiból, vagy újságból kivágunk kisebb képeket, ráragasztjuk kartonpapírra, körbevágjuk, majd végül a gyűrűkhöz rögzítjük őket. Nagyon szórakoztató lehet, ha a családtagok fényképeiből készítünk néhány bábot.

Egy utazást biztosan kibírnak ezek a bábok, és ha elvesznek sem gond, készíthetünk másikat.

Ha útközben jut eszünkbe a bábozás, de nincs nálunk az eszköz, akkor egy tollal rajzoljunk vicces arcokat a gyermek ujjbegyére. Hosszú ideig elszórakoztatja magát vele. Persze ez utóbbit csak akkor alkalmazzuk, ha nem veszi már a szájába a kezét, és nem szopogatja le az egészségre nem éppen előnyös tintát.

fog

Képek az ablakon

Vigyünk magunkkal az útra ragasztószalagot (a felújításkor használatos úgy nevezett kiragasztócsík a legjobb, mert az nyom nélkül le is jön az ablakról, nem hagy maga után ragacsos nyomot), ha van színes az még jobb, de akár rajzolhatnak is rá. Ragasztgassanak fel a gyerekek az autó ablakára hosszabb-rövidebb darabokat. Egyszerű képeket is készíthetünk, mint például ház, virág, stb.

Célszerű, ha a tartójával együtt visszük a ragasztószalagot,és így könnyen letéphetjük, nincs szükség ollóra vagy más balesetveszélyes eszközre. A kisebb gyerekeknek adogassuk a  csikokat, a nagyobbak már maguk is letéphetik.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media