2024. május 22., szerda - Júlia, Rita napja

mt

Influenza ellen: Csillagánizs

csillagánizs

Csillagánizs tea influenza ellen

Hozzávalók:

  • Víz,
  • teafű ízlés szerint,
  • méz vagy cukor az édesítéshez,
  • néhány darab csillagánizs.

(Elkészítési idő: 5 perc)

A csillagánizst a gyógyászatban már évszázadok óta használják. Általában reumatikus panaszokra szokták használni, mert görcsoldó hatása miatt a fájdalmak enyhítésére alkalmas. Teakeverékként, ízjavításra használják elsősorban, de az étvágy javítására is jó. Viszont, amit sokan nem tudnak, hogy a madárinfluenza elleni oltóanyagot is ebből állítják elő. A madárinfluenza elleni védőoltás hatóanyaga, a sikimasav ugyanis a csillagánizsból is előállítható. Ezért volt, hogy néhány évvel ezelőtt teljesen hiánycikk volt a piacon, mert vakcinakészítés miatt felvásárolták az egész országban. Mi ugyan otthon vakcinát előállítani nem tudunk, de nagyszerű ízű teát készíthetünk belőle, ami segít megelőzni a bajt.

Az elkészítés menete:

A vizet forraljuk fel, majd hagyjuk visszahűlni kb. 80 fokosra. Ekkor beletesszük a teafüvet, és a teafű mellé a teavízbe szórunk néhány csillagánizs darabot, majd hagyjuk ázni.

Ha a tea fogyasztható hőmérsékletűvé hűlt, akkor édesítsük mézzel, cukorral, és fogyasszuk.

Influenzás, náthás időszakban a fokozott folyadékbevitelre figyeljünk, viszont a gyermek fő folyadékpótlója ne a gyógytea legyen.

Egészségetekre!

Küldd be hozzánk Te is a jó-tanácsaidat, ötleteidet!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media