2023. december 10., vasárnap - Judit napja

mt

8. hét 2D felvételek

2022-03-22 23:27:55

A második kimaradó menstruáció előtt illik elmenni orvoshoz, hogy a terhesség tényét megállapítsa. Azért írom, hogy illik, mert sokaknál előfordul, hogy csak ezt követően keresik fel orvosukat. gyakrabban fordul elő ez a többedszer, harmadszor-negyedszer szülő nőknél. Összesen annyi jelentősége van a dolognak, hogy jobb előbb megtudni, hogyha a baba rossz helyen, esetleg méhen kívül, a petevezetékben tapadt meg, mert ez esetben a korai felismerés miatt nem alakul ki még akkora kötődés az anyában, kisebb lelki terhet okoz a dolog.

Tehát amiatt érdemes mielőbb felkeresni az orvost, hogy tisztázzátok:

  • Ténylegesen terhességről van szó, nem csak valami hormonális viccelődés, esetleg valami betegség jele a menstruáció elmaradása.
  • A baba jó helyen tapad, biztonságban van, jók a kilátásai a növekedésre.
  • Hány embrió lapul odabent, ezt is érdemes megszámolgatni.
  • Minden egyéb kérdés megválaszolására jó lehetőség nyílik az első találkozás alkalmával. Nem kell szégyenlősködnöd, bátran kérdezz akár bugyutának tűnő dolgokat is. Biztos lehetsz benne, hogy az orvos türelmesen és szakszerűen fog válaszolni mindenre.
Ami érdekes már ilyen korai szakaszban, hogy a babának már kialakultak a heréi vagy a petefészkei, ha elég jó műszereink lennének, akár meg is nézhetnénk, hogy kisfiú, vagy kislány lakik odabent, és akármilyen hihetetlen, az a csöppség odabent már nagyon sokat mocorog, még ha te ebből semmit sem érzel. Igen sok helye van még a lubickolásra ennek a közel egy centis csöppségnek.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media