2024. május 21., kedd - Konstantin napja

mt

24. hét 2D felvételek

Mivel a bőre alatt még csak igen vékonyka a zsírréteg, így a hőt sem képes, csak kis mértékben tárolni. Ez az idő előtt érkező babák esetében nagyon veszélyes, mert könnyen túlmelegedhet a nyári melegben, de ugyanúgy ki is hűlhet a teste egy hidegebb napon, ha nem kapja meg a megfelelő védelmet. Ezért a 24. hétre született babákat minden esetben inkubátorba teszik, ahol nem csak az állandó hőmérséklet, de a megfelelő páratartalom, és oxigén-mennyiség is biztosított. A megfelelő védelem, a szakszerű ellátás mellett jó esélyei vannak a túlélésre. Az ennyire korán született babákat ilyen gondos körülmények között nevelgetik még hetekig, és körülbelül csak a kiírt szülés időpontjában mehet majd csak haza a kórházból.

A koraszülött babákra való várakozás legjobban az édesanyákat viseli meg. Viszont érdemes arra gondolni, hogy egy ember életében mi az a néhány hét? A kötelező várakozás leteltével, a hazaérkezést követően, már csak halvány emlék lesz ez az egész!

A kicsi tüdeje már majdnem teljesen érett a levegővételre, de jobb, ha még vár egy picit a megszületéssel. Ha ezen a héten mégis megérkezne, akkor a tüdő érését megfelelően adagolt gyógyszerrel segítik elő.

A méhösszehúzódások, ha nem túlzottan gyakoriak, akkor nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani nekik. Egészen a szülésig, amíg a babának szüksége van a nagyobb helyre, addig növekedni fog a méhed.Ezek az összehúzódások a megfelelő méret elérését segítik elő.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media