Korábbi cikkek száma a témában: 9.
Orgona szörp
Konyhában » Italok
Az orgonavirágokat leszedegetem a zöld száráról. Ez igen hosszadalmas feladat, de megéri a fáradozást. A leszedett orgonavirágokat feltettem vízben főni. Pár perc forrás után botmixerrel kicsit összetörtem, majd fél óra pihenés után leszűrtem az egészet, h...Diótej, mandulatej
Konyhában » Italok
Az elkészítés menete: Diótej: A vanília kivonaton kívül az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű turmixolóedénybe, öntsük föl 1 csésze vízzel, majd alaposan turmixoljuk krémes állagúra. Adjuk hozzá a többi vizet, és keverjük egyenletesre. Majd vegyün...Forró csoki
Konyhában » Italok
Húsvét után vagyunk, és az éléskamra felső polca tele van csokinyuszival, csokicsibével és csokitojással. Eszembe jutott, hogy csinálok egy sütit, aminek a tetejére csinálok belőle csokimázat. Semmi mást nem tettem, csak gőz fölött megolvasztottam egy adag...Immunerősítő homoktövis szörp
Konyhában » Italok
A homoktövis jellemzői: C-vitaminban igen gazdag, az egyik legideálisabb vitamin pótló. Almasavat, flavonoidokat, zsíros olajokat bőven tartalmaz. Növeli szervezetünk védekező képességét, jelentős immunerősítő. Gyulladáscsökkentő hatása miatt segíti a meg...Hagymából tea köhögésre
Konyhában » Italok
Egy-két fej közepes hagymát megtisztítok a külső, koszos héjától, de nem veszem le az összes barna réteget róla, csak azt, ami nagyon koszos. A megmaradt, barna hagymahéjat egy másik edénybe szedem, majd egy liter vízben fölteszem főni. Közben egy mási...Répa ital frissen
Konyhában » Italok
A répát megmosom, megtisztítom, lereszelem, majd a turmixgépbe teszem. Az almát megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházat és a gyümölcshúst a turmixgépbe kockázom a répára. A narancsot is megmosom, majd meghámozom, eltávolítom a fehér héját is, majd azt...Banán turmix
Konyhában » Italok
A túlérett, megbarnult banánokat semmiképp se dobjuk a szemetesbe. Készítsünk belőlük tápláló italt magunknak vagy kicsinyeinknek. Természetesen mossuk meg a banánt mielőtt megszabadítanánk a héjától, hiszen a külföldről behozott zöldségek, gyümölcsök ta...Málnalevél tea
Konyhában » Italok
Egy csészényi forró, de nem lobogó vízhez adjunk egy teáskanálnyi szárított málnalevelet. fedjük le, majd hagyjuk, hogy 10 percig ázzon a málnalevél a közel 80-90 fokos vízben. 10 perc után a forrázatot leszűrjük, és kedvünk szerint ízesítjük.Alkoholmentes forralt bor
Konyhában » Italok
Valljuk be, hogy mindenki szereti a karácsonyi vásárban, amikor a finom forralt bor illat megcsapja az orrát. Készítsünk otthonunkban alkoholmentes változatot, hogy a gyerekek is kedvükre ihassák ezt a téli finomságot.