2025. február 11., kedd - Bertold, Marietta napja

mt

Korábbi cikkek száma a témában: 9.
  • Rizstej házilag

    Konyhában » Italok

    A fél kiló rizst feltesszük főni, körülbelül 2-3 szoros mennyiségű vízzel takarék lángon, hiszen az a cél, hogy a rizst jól elfőzzük, és jó sok leve maradjon. Néha megkavarjuk, ellenőrizzük, hogy nem ragad-e le véletlenül. Amikor a víz kellően fehéres-vilá...
  • Citromfű tea gyomorégés ellen

    Konyhában » Italok

    2-3 teáskanálnyi citromfüvet helyezzünk egy csésze forró teába, és hagyjuk 4-5 percig állni benne, amíg a hatóanyagok kioldódnak a levélből. A kész teát szűrjük le, és ízlés szerint édesíthetjük is mézzel, cukorral, de édesítés nélkül is nagyszerű. Naponta...
  • Üdítő bodzából

    Konyhában » Italok

    Olvastam a receptek között a bodzaszörp receptet és szeretnék veletek megosztani egy másik hasonló ízű üdítőt, amely igaz nem szörp, de bodzából készül, és nagyon finom. A hozzávalókat egy nagy edényben fel kell főzni, és a forrástól számított kb. 30-40 ...
  • Bodzaszörp, ahogy én csinálom

    Konyhában » Italok

    Készíthetünk több hétre előre is bodzaszörpöt, ami sűrű, szirupszerű, hígítani lehet vízzel. Ekkor 2 kilogramm kristálycukrot 2 liter vízzel felforralok (szirup lesz belőle). Hagyom teljesen kihűlni, 2 ek citromsavat keverek hozzá, belekarikázok két egész ...
  • Eper turmix

    Konyhában » Italok

    A földiepreket alaposan megmossuk, eltávolítjuk a szárait, majd egy hosszúkás, turmixolásra szánt edénybe helyezem. meglocsolom 1-2 teáskanálnyi mézzel. (Ugyan a mézet nem adjuk egy éves kor alatt, mert botulizmust okozhat, de egy éves kor fölött inkább ez...
  • Orgona szörp

    Konyhában » Italok

    Az orgonavirágokat leszedegetem a zöld száráról. Ez igen hosszadalmas feladat, de megéri a fáradozást. A leszedett orgonavirágokat feltettem vízben főni. Pár perc forrás után botmixerrel kicsit összetörtem, majd fél óra pihenés után leszűrtem az egészet, h...
  • Banán turmix

    Konyhában » Italok

    A túlérett, megbarnult banánokat semmiképp se dobjuk a szemetesbe. Készítsünk belőlük tápláló italt magunknak vagy kicsinyeinknek. Természetesen mossuk meg a banánt mielőtt megszabadítanánk a héjától, hiszen a külföldről behozott zöldségek, gyümölcsök ta...
  • Málnalevél tea

    Konyhában » Italok

    Egy csészényi forró, de nem lobogó vízhez adjunk egy teáskanálnyi szárított málnalevelet. fedjük le, majd hagyjuk, hogy 10 percig ázzon a málnalevél a közel 80-90 fokos vízben. 10 perc után a forrázatot leszűrjük, és kedvünk szerint ízesítjük.
  • Alkoholmentes forralt bor

    Konyhában » Italok

    Valljuk be, hogy mindenki szereti a karácsonyi vásárban, amikor a finom forralt bor illat megcsapja az orrát. Készítsünk otthonunkban alkoholmentes változatot, hogy a gyerekek is kedvükre ihassák ezt a téli finomságot.

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media