Zöldborsópüré csirkemájjal
![]() |
Zöldborsópüré csirkemájjal (8 hónapos kortól) Hozzávalók:
(Elkészítési idő: 50 perc) |
Az elkészítés menete:
A répát és a burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, és egészben feltesszük főni a
borsóval és egy csipet sóval. Egy serpenyőben az olajon lesütjük a májat, majd
pici vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha a zöldségek megfőttek
kivesszük a répát, karikára vágjuk, és félretesszük. A burgonyát pépesre
összenyomjuk. A borsót a főzőlével leturmixoljuk és átpasszírozzuk. Elkeverjük a
pépesre tört burgonyával. A csirkemájat ledaráljuk, és a répával együtt díszesen a püré
tetejére rakjuk
Ebből a mennyiségből 2 adag lesz, így az ebéd és a vacsora egyszerre
elkészül.
TIPP:
- A borsót csak 8 hónapos korig kell passzírozni.
- Akinek a passzírozás nehezen megy, inkább vásároljon száraz, feles borsót, zöldet vagy sárgát.
- Csirkemáj hetente maximum egyszer adható kisgyerekeknek.
Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót beküldte: Kiss Lászlóné (Budapest)
Vegyél részt Te is "Bébiétel egészségesen" receptversenyünkön! Küldd be hozzánk kedvenc receptedet, és értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz!
Szólj hozzá Te is a Fórumban!