2025. október 14., kedd - Helén napja

mt

Zöldborsópüré csirkemájjal

borsó

Zöldborsópüré csirkemájjal

(8 hónapos kortól)

Hozzávalók:

  • 40 dkg borsó,
  • 2 db közepes burgonya,
  • 8 dl víz,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 db csirkemáj,
  • csipet só.

(Elkészítési idő: 50 perc)

Az elkészítés menete:

A répát és a burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, és egészben feltesszük főni a borsóval és egy csipet sóval. Egy serpenyőben az olajon lesütjük a májat, majd pici vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha a zöldségek megfőttek kivesszük a répát, karikára vágjuk, és félretesszük. A burgonyát pépesre összenyomjuk. A borsót a főzőlével leturmixoljuk és átpasszírozzuk. Elkeverjük a pépesre tört burgonyával. A csirkemájat ledaráljuk, és a répával együtt díszesen a püré tetejére rakjuk

Ebből a mennyiségből 2 adag lesz, így az ebéd és a vacsora egyszerre elkészül.

TIPP:
  • A borsót csak 8 hónapos korig kell passzírozni.
  • Akinek a passzírozás nehezen megy, inkább vásároljon száraz, feles borsót, zöldet vagy sárgát.
  • Csirkemáj hetente maximum egyszer adható kisgyerekeknek.
Jó étvágyat kívánok!

A receptet és a fotót beküldte: Kiss Lászlóné (Budapest)

Vegyél részt Te is "Bébiétel egészségesen" receptversenyünkön! Küldd be hozzánk kedvenc receptedet, és értékes ajándékcsomagokat nyerhetsz!

Szólj hozzá Te is a Fórumban!

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media