2024. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina napja

mt

Padlizsános bébiételek 10 hónapos kortól

Padlizsánkrém

Hozzávalók: padlizsán, fokhagyma, olaj, só

1 közepes padlizsánt megsütünk, meghámozunk, és megpróbáljuk a magok nagy részét eltávolítani, majd apró kockákra szeljük. 2 gerezd fokhagymát kevés olajon megpirítunk, majd rátesszük a padlizsán kockákat. Botturmixszal pépesítjük, esetleg egy csipetnyi sót adunk hozzá. Pirítós kenyérre vagy kiflire kenve kínáljuk.

Padlizsános burgonya

Hozzávalók: padlizsán, burgonya, paradicsom, sajt, olaj, só

1 padlizsánt a héjától megtisztítunk, karikákra vágunk. Néhány szem burgonyát megmosunk, maj sós vízben héjában megfőzünk. A főtt burgonyát a héjától megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Olajjal kikent tűzálló edényben egymásra rétegezve összesütjük. Paradicsomra és tejre nem érzékeny babáknak a recept kiegészíthető úgy, hogy a karikára vágott padlizsán és burgonya közé karikára vágott paradicsom is tehető, az egésznek a tetejére sajt is szórható. Lefedve 20 percig sütjük.

padlizsán

Sült padlizsán csirkehússal

Hozzávalók: padlizsán, burgonya, csirkehús, fokhagyma, olaj, só

A padlizsánt megmossuk, hosszában kettévágjuk, Olajozott tűzálló edényben lefele fordítva előmelegített sütőben puhára sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, és szintén apróra kockázzuk. A burgonyát és a húst egy gerezd fokhagymával puhára fűzzük. A megsült padlizsánt a megfőtt burgonyával és hússal együtt pépesítjük. A főzőlével megfelelő állagúra hígítjuk.

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media