2024. április 20., szombat - Tivadar napja

mt

6 tipp a nyugalom megőrzéséhez - Hiszti helyzetek

6 tipp a nyugalom megőrzéséhez

1. Az aranyszabály, amelyre emlékeznie kell, az, hogy ez csak egy átmeneti időszak, és néhány hónap múlva az ön kisgyermeke már nem fog így viselkedni. A hisztizés korszaka nem tart örökké.

2. Lélegezzen mélyeket. Tényleg segít a nyugalom megőrzésében.

3. Ha valóban betelt a pohár, győződjön meg róla, hogy gyermekét nem érheti baj, nem tehet kárt magában vagy a környezetében, majd csukja be az ajtót, menjen ki néhány percre gondolkozni a továbbiakon.

4. Mindennap menjenek el sétálni. Nem számít, milyen idő van – kivéve, ha nincs jól a kicsi –, mert mindkettőjüknek jót tesz a helyszín változása és a friss levegő.

5. Jusson eszébe, hogy Ön a felnőtt, és önnek kell a helyzetet kezelnie.

6. Tartson szünetet, vegye elő a gyermeke kedvenc mesekönyvét, ültesse az ölébe, és pihenjenek együtt.

hiszti

Amikor az ételt a földre dobálja vagy a nagyokkal akar játszani

A kisgyermek általában dühös, ha valamit elvesznek tőle, legyen az akár étel vagy bármi más. Ha mindenképp meg kell fosztanunk őt, egyúttal tanácsos elvonni a figyelmét olyan dolgokkal, mint például "nézd csak, mókus van a kertben" vagy mást adni a kezébe, gyakran innivalót. Azt is tudja a kisgyermek, hogyan váltson ki reakciót a mamájából, például azzal, hogy a földre dobálja az ételt. A legjobb, ha a mama szép nyugodtan reagál, és arra gondol, nemsokára elmúlik ez az időszak.

Az is gyakran előfordul, hogy a kisgyermek nála idősebb testvérei játékába akar bekapcsolódni és nem érti meg, hogy ő még túl kicsi ahhoz. Ilyenkor meg kell előzni a várható hisztizést azzal, hogy egyik játékát a kezébe adják, bár a kicsit ilyen könnyen általában nem lehet "leszerelni", kisebb alkudozásra van szükség. Semmiképp sem szabad azonban engedni, hogy tegye, amit szeretne, és ott lábatlankodjon a nagyobbak játékánál, ugyanis az ilyen közös játék eredménye legtöbbször csak további hisztizés…

Tipikus hiszti - helyzetek

1. Az ön kisgyermeke visítva közli: "kekszet akarok, kekszet akarok…". Ön azonban úgy véli, hogy a kicsi már eleget evett, és elveszi tőle a zacskót. Összedől a világ, ha már nem ehet többet? Nem valószínű, ezért mondja neki, hogy már csak egyet vehet akkor, ha megnyugszik. De ne használja a kekszet a megnyugtatására, hanem előbb csillapodjon le, és akkor adja oda neki. Ha ön valóban azt akarja, hogy többet ne egyen, magyarázza meg neki (már sokat evett, ebéd előtt elveszi az étvágyát stb.), vigye ki a szobából, tegyen fel neki nyugtató zenét és adja oda a kedvenc játékát. Azaz alkalmazza a figyelemelvonó technikát.

2. Ön szeretné végre már megfésülni a gyermeke haját, aki nem engedi, dührohamot kap, ha ön megpróbálja. A kicsi most összekapcsolja a fésülködést a kényelmetlenséggel. Könnyítse meg a helyzetet azzal, hogy vásárol kifésülés-könnyítő sprayt használ a művelethez. Ha sietnek valahová, egy megfelelő hajkefével hamar túlesnek a dolgon.

3. Játék közben az ön gyermeke le akarja lökni az egyik pajtását háromkerekűjéről, hogy ő ülhessen rá. Amikor ön közbelép, gyermeke hisztizni kezd. Határozottnak kell lennie. Távolítsa el gyermekét a tricikli közeléből, és magyarázza meg neki, hogy ha ilyesmit csinál, senki nem fog játszani vele. Ha van a közelben egy másik háromkerekű, terelje arra figyelmét. Ha egyik módszer sem használ, ideje inni vagy enni valamit, vagy akár hazamenni.

Forrás: Patika Magazin

Megosztás:

  • PocakkalHétről-hétre
    • Hányadik hétben vagy?

Adaptive Media